Tommi Mäkinen: Tänakult absoluutselt briljantne päev

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tommi Mäkinen.
Tommi Mäkinen. Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Toyota rallisõitja Ott Tänak ja tema kaardilugeja Martin Järveoja lõpetasid Argentina ralli esimese täispika võistluspäeva esikohal. Toyota pealik Tommi Mäkinen jagas nende suunas vaid kiidusõnu.

«See oli Oti poolt absoluutselt briljantne päev,» rääkis Mäkinen Toyota pressiteate vahendusel. «Ta kaotas päeva esimesel kiiruskatsel piruetiga aega, aga pärast seda sõitis lihtsalt suurepäraselt. Tundub, et ta on autoga väga rahul ja ma usun, et ta kontrollib olukorda,» lisas Mäkinen.

Tänak edestab Kris Meeke’i (Citroen) 22,7 ja Thierry Neuville’i (Hyundai) 28,6 sekundiga. MM-sarja üldliider Sebastien Ogier (M-Sport) on 36,4-sekundilise kaotusega viies. Tänaku meeskonnakaaslastel pole Argentina ralli sujunud loodetul moel: Jari-Matti Latvala katkestas ralli ning kaks rehvipurunemist üle elanud Esapekka Lappi kaotab kaheksandana Tänakule veidi üle minuti.

«See, mis juhtus Jari-Mattiga, on väga kahetsusväärne, sest ta lendas ning oleks võinud heidelda Otiga võidu nimel. Esapekka oli hommikul kiire, aga siis tabasid teda tagasilöögid ning ma arvan, et ta tahtis asja natuke rahulikumalt võtta, mis on tema debüüti arvestades loomulik. Kui ta muutub paremaks, siis usun, et suudame kahe autoga häid punkte teenida,» kommenteeris Mäkinen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles