Kas Tänak on nüüd Toyota esinumber? Mäkinen: mina seda ei otsusta (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tommi Mäkinen.
Tommi Mäkinen. Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Argentina MM-rallil kindlalt liidrikohta hoidev Ott Tänak rõõmustab mõistagi Toyota tiimibossi Tommi Mäkineni, ent neljakordne maailmameister ei tõtta eestlast veel meeskonna esinumbriks kuulutama.

«Tundub, et ta on autoga väga hästi sina peale saanud ja naudib sõitu. Muidugi on see suur üllatus: ta on küll täielik professionaal ja nüüd on ta lõpuks saatnud autoga korralikult testikilomeetreid koguda, aga nüüd on ka tema enesekindlus väga kõrgel tasemel. Anname omalt poolt kõike, et sel ekstreemspordialal auto vastupidav oleks. El Condor on väga raske katse... hoiame pöidlad peos! Ma tean ju ise, et ka viimasel katsel võib kõike juhtuda!» naeris Mäkinen, kes krooniti 1999. aastal mäletatavasti maailmameistriks, kui rivaal Carlos Sainz hooaja viimase ralli viimasel katsel mõnisada meetrit enne finišit katkestas.

Küsimusele, kas Tänak näeb välja nagu tulevane maailmameister ja meeskonna esisõitja, vastas Mäkinen aga diplomaatiliselt: «Kui sõitjad soovivad omavahel midagi sellist paika panna, siis palun. Mina ei taha selles osaline olla ja seda tegema ei hakka.»

Pisut hiljem peetud pressikonverentsil lisas Mäkinen, et Tänaku enesekindlus jätab talle mulje, nagu ei suudaks eestlast mitte miski peatada. «Kui ta võidaks, tähendaks see meile mõistagi väga palju – raske töö saaks teenitud tulemuse ja seda veel nii rasketes tingimustes.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles