Kumb on Red Bulli meeste kokkupõrkes süüdi: Verstappen või Ricciardo?

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images

Red Bulli võistkonnale lõppes Aserbaidžaani GP-etapp 40. ringil pauguga, kui terve võidusõidu omavahel puselnud Max Verstappen ja Daniel Ricciardo põrkasid peasirge lõpus kokku. 

Äsja boksipeatuse teinud naasnud ning neljandal kohal olnud Verstappen proovis nimelt viiendat kohta hoidnud Ricciardo möödumiskatset blokeerida, pendeldades pidurdusmaal paremale - vasakule. Ricciardo ei suutnud reageerida ja sõitis pidurdusmaal tiimikaaslasele tagant otsa.

Red Bulli tiimipealik Christian Horner oli pärast juhtumit maruvihane ning keeldus kommentaare andmast, enne kui on mõlema piloodiga rääkinud. Tasub märkida, et Verstappeni sarnastele manöövritele on varemgi tähelepanu juhitud: näiteks on seda teinud Kimi Räikkönen, kelle hinnangul on pidurdusmaal mitmekordne suunamuutmine ohtlik. Pealekauba on see reeglitega keelatud – suunda tohib tagasõitja blokeerimiseks muuta vaid korra. 

Kes on aga antud olukorras süüdi? Hea lugeja, mida arvad sina? 

Täiendatud kell 18.00: Red Bull andis teada, et meeskond mingeid käsklusi ei anna ning kumbagi sõitjat ka ei süüdista. «Mõlemad tahavad ju võita!» Siiski vabandasid mõlemad piloodid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles