Magnus Kirt teenis kutse Teemantliiga avaetapile: olen täitsa normaalses vormis

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Kirt Londoni maailmameistrivõistlustel.
Magnus Kirt Londoni maailmameistrivõistlustel. Foto: KAI PFAFFENBACH / REUTERS

Rahvusvaheline kergejõustikuliit IAAF avaldas sportlased, kes said kutse selle hooaja Teemantliiga avaetapile Dohas, mis leiab aset eeloleval reedel.

Ainsa eestlasena osaleb praeguse seisuga Dohas odaviskaja Magnus Kirt, kellel on parasjagu käsil treeninglaager Hispaanias. «Eks näis, kuidas asjad klapivad, aga treeningud on normaalselt läinud ja olen täitsa normaalses vormis. Muidu poleks kutset vastu võtnud,» rääkis Kirt esmaspäeva õhtul Postimehele.

Pärast Teemantliiga etappi naaseb Kirt tagasi Hispaaniasse, et anda ettevalmistusele viimane lihv. «See on viimane ja väga vajalik laager, et oleksin hooajaks piisavalt hästi valmis,» rääkis eestlane.

Lisaks Kirdile (isiklik rekord 86.65) kuuluvad teiste hulgas Teemantliiga avaetapi esialgsesse nimekirja ka tugevad sakslased Johannes Vetter (94.44), Thomas Röhler (93.30), Andreas Hofmann (91.07) ja keenialane Julius Yego (92.72).

Kui mullu Londoni maailmameistrivõistlustel 11. koha saanud Kirt teeb Dohas hooaja avavõistluse, siis valitsev maailmameister Vetter põrutas juba veebruaris 91.22 ja märtsis 92.70. Eesti odaviskajale Vetteri nii varajane sähvatus üllatuseks polnud.

Kirdi selle hooaja võistlusgraafik pole veel paika pandud, kuid kindlasti plaanib eestlane osaleda 20. mail heitjate seeriavõistluse esimesel etapil Viimsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles