Martin Järveoja esmakordselt WRC autoga sõitmisest: kosmos!

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Järveoja
Martin Järveoja Foto: TGR

Argentina rallil koos Ott Tänakuga triumfeerinud Martin Järveoja ütles Kuku raadio saatele «PowerStage», et Argentina ralli võitmine pakkus neile sarnast emotsiooni nagu esimene rallivõit Sardiinias.

«Väga hea võit oli. Esimene võit on alati esimene võit. Saksamaa ralli võit polnud võib-olla nii kõva emotsioon, aga nüüd oli see jälle tagasi. Uus tiim ja kõik see kokku tekitas suurepärase feelingu,» ütles Järveoja.

Põhimõtteliselt sujus Eesti ekipaažile Argentina ralli probleemideta. Vaid esimese täispika rallipäeva alguses tehti spinn, mis läks Tänakule ja Järveojale maksma 23 sekundit.

«Grammikene tuli spinnist sportlikku viha juurde. 23 sekundit on tänapäeva rallis suur aeg, seda pole lihtne tagasi sõita. Aga kui spinn välja jätta, oleksime ilmselt ka järgnevatel katsetel kiiresti sõitnud. Kuigi eks see spinn andis ka meile hoogu juurde,» ütles Järveoja.

«Ei mäletagi millal viimati selline ralli oli, kus meil polnud ühtegi suurt murekohta. Tegime suhteliselt puhta ralli ja see tegigi nädalavahetuse nauditavaks. Tavaliselt kaasneb ralliga suur stress ja kui sinna tuleb juurde hetki, kus sa ei suuda tehnilisi probleeme lahendada, tekitab see veelgi rohkem stressi,» lausus eestlane.

Nüüd on kõigil kolmel Toyota sõitjal Yarisega rallivõit käes. Jari-Matti Latvala võitis mullu Rootsis, Esapekka Lappi sai esimese võidu kirja kodusel Soome rallil.

«Ma ei usu, et keegi võite loeb. Jari-Mattil läks seekordne ralli järjekordselt nahka, temast on kahju. Esapekkal oli palju tehnilist ebaõnne ja temalt ka natukene kehv ralli. Aga mõlemad lubasid Portugalis kõvasti vajutada. Paari päeva pärast lähme jälle testima ja usun, et saame Portugaliks auto heasse seadistusse,» ütles Järveoja.

Lisaks rallivõidule sai Järveoja Argentinas veel ühe kogemuse võrra rikkamaks, kui ta sai esimest korda elus istuda WRC auto rooli.

«Eks me teame, et pilootidele meeldib, kui rool on nende käes. Katse lõpus ütlesin Otile, et kuule ma sõidan edasi. Ta ütles, et eks sa siis sõida. Ma ei olnud WRC autoga kunagi sõitnud. R5 autoga olin aga ülesõite sõitnud. Tegelikult olid kõik käiguvahetused ja asjad uskumatud. Proovisin natukene ikka gaasi ka panna. See on ulmetehnika, kosmos. Seda on raske sõnadesse panna, vaid peab ise proovima,» ütles Järveoja, kes tunnistas, et Tänak oli kõrval istudes kohati üsna murelik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles