Tänaku ja Toyota vägev minek tekitab rivaalides kabuhirmu (1)

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Argentiina ralli võidukarikaga.
Ott Tänak Argentiina ralli võidukarikaga. Foto: DIEGO LIMA / AFP/Scanpix

Toyota meeskonna sõitja Ott Tänaku võiduga lõppenud Argentiina ralli tekitas rivaalides parajat õõva - nimelt kipub Toyota auto mootor olema teistest sedavõrd palju üle, et edasisel võistlusel on oht väha ühepoolseks kiskuda.

Argentiina ralli 12-st esimesest pikast kruusakatsest võitis Tänak koguni kümme, saavutas kindla edu ja kaitses seda lõpuni. Eestlasele 37,7 sekundiga kaotanud teise koha mees Thierry Neuville (Hyundai) avaldas küll rahulolu enda auto paranenud mineku, aga samas ka muret Toyota kiiruse üle. «Toyota on astunud sammu edasi ja on väga tugev. See on meile piinlik,» sõnas Neuville.

Portaal autosport.com tsiteerib nüüd ühte anomüümseks jääda soovinud Toyota rivaali esindajat, kelle sõnul valmistab neile muret just Toyota mootor. «Uurisime Korsika ralli statistikat ning see on meeletu, kui hästi nad kurvide vahel liiguvad. Auto kiirendus 75 km/h pealt 150 km/h peale on lihtsalt uskumatu. See mootor on niigi väga hea ja peagi tuleb välja täiendatud versioon,» rääkis allikas.

Toyota tiimipealik, Tänaku ülemus Tommi Mäkinen kinnitas, et see vastab tõele. «Pöördevõimsus suureneb. Uus mootor peaks muutma auto paremini juhitavaks,» märkis Mäkinen.

Et Toyota on mingid asjad väga hästi toimima saanud, näitab ka see, et Tänak ei teinud Argentiina ralli jooksul seadistuses ainsatki muudatust, vaid ütles, et Sardiinia testsõidul leitud lahendus on väga mugav.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles