Rootsi suusataja: Northug ostis endale koha Norra koondisesse

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug
Petter Northug Foto: KAI PFAFFENBACH / REUTERS

Rootsi suusataja Calle Halfvarsson usub, et tema Norra ametivend Petter Northug pääses järgmiseks hooajaks Norra koondissesse vaid vanade teenete ja temaga kaasa tulevate sponsorrahade tõttu..

Möödunud hooaeg oli Northugile katastroofiline ning see päädis sellega, et teda ei nimetatud Pyeongchangi sõitnud Norra koondisesse. Paljudele üllatuseks teenis ta sellest hoolimata järgmiseks hooajaks koha A-koondisesse.

«Mul on hea meel teda näha, kuid ta ei vääri kohta A-koondises. Aga ta on siiski Petter Northug ning norralased mõtlevad ka rahale ja sportlaste turuväärtustele,» viitas Halfvarsson sellele, et koos Northugiga rändavad Norra suusaliitu ka suured rahasummad.

«Tema viimase aja tulemused on kehvad. Nende põhjal ei tohiks ta kindlasti A-koondises olla. Aga mina olen tema fänn. Norra parim võib ju olla Johannes Hösflot Kläbo, kuid nende suurim staar on Petter Northug,» ütles Halfvarsson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles