Kaks poodiumikohta tõestasid - Ralf Aron võibki EM-tiitli eest võidelda!

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Aron 2018. aastal.
Ralf Aron 2018. aastal. Foto: Prema Powerteam

VORMEL 3. «Hooaja algus on võtmetähtsusega, sest ära antud punkte on hiljem raske tagasi võita,» oskas Ralf Aron mõni päev enne vormel 3 sarja hooaja algust prohvetlikult arvata. Avaetapil tõestas ta, et teab, millest räägib: Pau rajalt korjatud kaks poodiumikohta ja MM-tabeli teine positsioon on mehele, kel plaanis rünnata tiitlit, hea stardipositsioon hooajaks.

Laupäeval avasõidus teise koha saanud Aronil läks teise sõidu kvalifikatsioon vihmahoogude tõttu aia taha ja nii lõpetas ta ka sõidu alles 8. kohal. Kolmandas sõidus pääses Aron rajale kolmandast ruudust ning kerkis juba stardisirge lõpuks liidriks. Kui sõit oli jõudnud vähem kui poole peale ehk läbitud oli 11 ringi, peatati kihutamine tiheneva vihmasaju tõttu punase lipuga.

Kuna ilm ei näidanud paranemise märke, otsustasid kohtunikud võistluse lõppenuks lugeda ja Aronile kuuluski esikoht. Eestlane tahtnuks läbida veel mõne kilomeetri, sest nüüd läks liiglühikese distantsi tõttu talle kirja vaid pool punktidest. «Meeskond oleks täispunkte väärinud. Minu meelest võinuksime turvaauto taga veel kaks ringi sõita, sest olime lähedal sellele, et 75 protsenti distantsist läbida,» leidis eestlane.

Patt olnuks aga ülemäära nuriseda, liiati jäid põhikonkurendid kolmandas sõidus sootuks punktisaagist ilma. «Start oli väga hea, auto oli mõnus ja muutuvates tingimustes tunnen end väga enesekindlalt,» rääkis eestlane portaalile Autosport.com. «Algus oli siiski pöörane, sest läksin slikkidel rajale, kuna arvasime, et rada kuivab. Juba stardirivis seistes karjusin meeskonnale: pilved tulevad, pange vihmarehvid alla! Ja siis pidin need kuidagi soojendusringil töötemperatuurile saama,» kirjeldas Aron.

Kuna üle veerandi kolmandast sõidust jäi sõitmata, kukkus Aroni arvele 25 punkti asemel 12,5 silma. Ent 34,5 punktiga kerkis ta otse sarja üldliidri, avasõidus neljanda koha saanud ja teise sõidu võitnud Sacha Fenestrazi kannule teisele kohale.

Jüri Vips sai Pau etapi avasõidus 10. koha, teises sõidus lõpetas 17. ja poolikuks jäänud kolmandas sõidus 12. kohaga. Sarja üldarvestuses on Vips avasõidust teenitud ühe punktiga 16. kohal. Järgmine etapp peetakse 2. ja 3. juunil Ungaris Hungaroringil, kokku on sarjas kavas kümme etappi ehk 30 võistlussõitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles