Ogier: ma ei pinguta siin 110 protsendiga, ega ma loll ole

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier (FRA)
Sebastien Ogier (FRA) Foto: Andre Lavadinho/imago/PanoramiC

M-Spordi esisõitja Sebastien Ogier jahib Portugali rallil karjääri kuuendat võitu, ent pole oma triumfi osas sugugi enesekindel.

Ogier jagab koos soomlase Markku Aléniga rekordit, olles võitnud Portugali ralli viiel korral. Küsimusele, kas prantslane soovib rekordit ainuisikuliselt enda nimele saada, vastas ta: «Muidugi tahaksin võita, selles pole küsimustki. Aga ma pigem ei mõtleks sellele praegu. Ma stardin rajale esimesena ning minu võimalused võiduks on väikesed,» ütles Ogier.

«Sel aastal on konkurents erakordselt tihe ning mul on raske ajakaotust vältida. Esimesel katsel ei tohiks probleeme olla, kuid järgmistel küll. Eriti pean silmas Ponte de Lima katset. Seal on väga kuiv ja lahtine kruus, mis muudab olukorra keeruliseks,» viitas Ogier reedel sõidetavale neljandale ja seitsmendale kiiruskatsele.

Ogier’ sõnul oleks temast rumal mõelda hetkeolukorras ralli võitmisele, kuna kehva stardipositsiooni tõttu kaotab ta liiga palju aega. «Vahepeal tuleb olla kaval. Kui sul pole võimalust rallit võita, siis oleks rumal sõita 110 protsendiga. Sa ei sõidaks mitte kunagi seda vahet tasa ning võimalus väljasõiduks oleks suur. Mina rallile nii ei lähene. See oleks minust rumal, sest soovin eelkõige võita MM-tiitlit,» jätkas Ogier.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles