Manchester City ajaloolise meistritiitlini viinud Guardiola pikendas lepingut

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pep Guardiola.
Pep Guardiola. Foto: Martin Rickett / PA Wire/PA Images

Manchester City jalgpalliklubi Inglismaa meistriliigas kuldmedalini viinud peatreener Pep Guardiola pikendas klubiga lepingut kuni 2021. aastani.

«Ma olen nii õnnelik ja põnevil. Mul on rõõm siin töötada,» sõnas Guardiola, kes on lisaks Inglismaa meistritiitlile tulnud peatreenerina ka Hispaania (Barcelonaga) ja Saksamaa (Müncheni Bayerniga) meistriks.

«Naudin oma mängijatega töötamist iga päev ning üritame järgnevatel aastatel anda oma parima. Treenerina pean tundma end mängijatega hästi – ja ma tunnen end hästi,» lisas Guardiola, kes alustas Manchesteris tööd 2016. aastal.

47-aastase hispaanlase juhendamisel võideti Inglismaa meistritiitel esmakordselt kolmekohalise punktisummaga. Premier League’i ajastul ehk alates hooajast 1992-93 polnud ükski teine klubi sellise saavutuseni jõudnud. 100 punkti kogunud Manchester City edestas linnarivaal Manchester Unitedit koguni 19 silmaga.

Lõppenud hooajal saavutas Manchester City lisaks meistritiitlile veel võidu Inglismaa liigakarikas, kus finaalmängus alistati Londoni Arsenal 3:0. Meistrite liigas jäi Manchester City laeks veerandfinaal, kus tunnistati kahe mängu kokkuvõttes Liverpooli 5:1 paremust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles