Soome sai MMil šokk-kaotuse ja jäi poolfinaali ukse taha (4)

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jäähoki MMil Taanis sepistas veerandfinaalide suurima (ja ainsa) üllatuse Šveitsi meeskond, kes alistas B-alagrupi võitnud Soome 3:2 (0:1, 3:0, 0:1) ning kohtub nüüd laupäevases poolfinaalis Kanadaga.

Soome asus Markus Nutivaata 8. minuti väravast juhtima, aga teise kolmandiku keskel lubati šveitslastel vähem kui nelja minuti jooksul visata kolm väravat (autoriteks Enzo Corvi, Joel Vermin ja Gregory Hofmann). 11.40 enne normaalaja lõppu vähendas Mikko Rantanen Soome kaotusseisu minimaalseks, aga viigini ei jõutudki, kuigi lõpus prooviti ka kuue väljakumängijaga.

Šveitsi võitu ei saa lugeda suure õnne läbi saavutatuks, sest statistika põhjal oli tegu kahe võrdse meeskonna kohtumisega - Soome küll võitis pealevisete arvestuse, aga kõigest 23:20.

Pingeline oli ka teine õhtul mängitud veerandfinaal, aga seal suutsi favoriit Rootsi siiski Lätist 3:2 (0:0, 1:1, 2:1) üle olla. Filip Forsberg viis rootslased 27. minutil juhtima, aga Teodors Blugers viigistas viis minutit hiljem.

Viimase perioodi alguses tabasid Viktor Arvidsson ja Oliver Ekman-Larsson, ent Rudolfs Balbersi värav 9.39 enne lõpusireeni tagas põneva lõpplahenduse. Lätil õnnestus viimasel minutil kuue väljakumängijaga tegutsedes tekitada mitu ohtlikku momenti, aga Rootsi väravavahti Anders Nilssoni neil üle mängida ei õnnestunud.

Jäähoki MMi poolfinaalid laupäeval:

  • Kell 16.15 Rootsi - USA
  • Kell 20.15 Kanada - Šveits
Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles