Video ja fotod: need saatuslikud kivid tegid Tänaku rallile ootamatult kiire lõpu (2)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portugali ralli lõppes Ott Tänakule teisel kiiruskatsel.
Portugali ralli lõppes Ott Tänakule teisel kiiruskatsel. Foto: Ekraanitõmmis

Ott Tänakule ja Martin Järveojale lõppes Portugali ralli pauguga juba reedesel avakatsel, kui sõidetud oli vaid neli kilomeetrit. Esimeses vaheajapunktis näitas Tänak kiiremat aega, kuid oli siis sunnitud auto tee äärde tõmbama, sest mootori õlitemperatuur tõusis ohtlikult kõrgeks. Pardakaamera kordus näitas, et eestlased sõitsid ühes vasakkurvis otsa täpselt sõidujäljes olnud suurtele kividele, mis lõhkusid radiaatori.

Lisaks autokaamera pildile ka pealtvaatajate filmitud video, kust on hästi näha, kuidas kividele otsasõitmine Tänaku Toyota korralikult maast lahti viskab:

Ilmselt oli kivid teele tõmmanud emb-kumb eespool startinud meestest: kas Sebastien Ogier või Thierry Neuville. Vaadates pealtvaataja filmitud videot, on näha, et samadest kividest sõitis üle ka Neuville, ent belglasel oli lihtsalt õnne. Küll aga viskas tema auto ühe kivi teele risti ja just sellele Tänak õnnetul kombel pihta saigi. Pärast eestlase autot koristasid rajaturvajad küll mõlemad kivikamakad teelt, ent Tänaku-Järveoja jaoks liiga hilja...

Kivid, mis lõpetasid Ott Tänaku ralli.
Kivid, mis lõpetasid Ott Tänaku ralli. Foto: Ekraanitõmmis WRC Live videost
Ott Tänak ja Martin Järveoja jäid Portugalis tee äärde juba 2. kiiruskatse alguses.
Ott Tänak ja Martin Järveoja jäid Portugalis tee äärde juba 2. kiiruskatse alguses. Foto: Ekraanitõmmis WRC Live videost
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles