Salahi putsadest saab Briti Muuseumi eksponaat

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mohamed Salahi jalgpallisaapad.
Mohamed Salahi jalgpallisaapad. Foto: twitter

Sellel hooajal Inglismaa kõrgliigas säranud Liverpooli ründaja Mohamed Salahi putsad pannakse Briti Muuseumis välja kõikidele inimestele vaatamiseks.

Egiptlane Salah purustas sellel hooajal Inglise liiga rekordi, lüües hooajaga 32 väravat. Eelmist rekordit hoidsid sellised mehed nagu Alan Shearer, Cristiano Ronaldo ja Luiz Suarez, kes suutsid kõik ühel hooajal lüüa 31 väravat. Selle puhul otsustas Briti Muuseum lisada oma Egiptuse kollektsiooni juurde ka Salahi jalgpallisaapad.

"Putsad räägivad lugu tänapäeva Egiptuse ikoonist, kelle esinemised Inglismaal avaldavad ülemaailmset mõju. Mänguvahendite soetamine aitab suurendada meie projekti, mis peaks rääkima lugu Egiptuse igapäeva elust 20. ja 21. sajandil," rääkis näituse valvur Neal Spencer BBC-le.

Salahi putsad on näitusel väljas kuni Meistrite Liiga finaalini, mis leiab aset 26. mail Kiievis, kus omavahel kohtuvad Liverpool ja Madridi Real.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles