Rivaalid saatsid Ott Tänaku teele pirakad kivid (4)

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänaku jaoks lõppes Portugali ralli juba teisel kiiruskatsel.
Ott Tänaku jaoks lõppes Portugali ralli juba teisel kiiruskatsel. Foto: tgr-dam.com

Ootamatud viperused on rallispordi lahutamatu osa. Ent kui Ott Tänak saanuks tagasilöögiks valida aega ja kohta, ei langenuks liisk kindlasti MM-hooaja tänavusele esimesele Euroopa kruusarallile Portugalis. Seljataga hiilgav triumf Argentinas – mida sarja ametlik eelülevaade pidas WRC-ajaloo veenvaimaks –, sobivalt sarnased olud, ülim rahulolu autoga, saavutatud enesekindlus… See pidi olema hiilgav võimalus Sebastien Ogier ja Thierry Neuville tiitliheitluses veel tugevamalt värisema panna.

Paraku jõudis Tänak Porto ümbruse teid mõõta vaid alla kümne kilomeetri jagu. Neljapäevase publikukatse järel haaras ta liidriohjad, reedene sõit lõppes aga juba viiendal kilomeetril. Teele sattunud kivid lõhkusid Toyota Yarise radiaatori ja kahjustasid mootorit. Oligi kõik.

Nöök oli seda valusam, et saatuslikud kivid tõid Tänaku teele eespool startinud suured rivaalid Ogier ja Neuville; et Neuville ise samast kohast õnnelikult pääses; ja et kamakad koristati teelt alles pärast eestlaste möödumist.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles