Ogier' eksimused selleks aastaks tehtud?

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ogieri auto pärast väljasõitu Portugali rallil.
Ogieri auto pärast väljasõitu Portugali rallil. Foto: https://twitter.com/RubenOteroDo

Valitsev maailmameister Sebastien Ogier sõitis täna Portugali ralli viiendal kiiruskatsel teelt välja ja pidi tänaseks võistluse katkestama. Statistikast lähtudes võib arvata, et see jääb ka prantslase jaoks selle hooaja viimaseks katkestamiseks sõiduvea tõttu.

Viiekordse maailmameistri väljasõit Portugali rallil oli MM-sarja üldseisu huvides pigem kasulik, aga statistikast lähtuvalt läheb Ott Tänakul MM-tiitli püüdmine väga keeruliseks. Nimelt on prantslane konkurentsist kukkunud sõiduvea tõttu igal hooajal ainult ühe korra juba viimased neli aastat!

Sõiduvigu on Ogier'l MM-sarjas ette tulnud alati väga väikesel hulgal. Kui aastal 2010 lõpetas Ogier MM-sarja kokkuvõttes neljandana, katkestas ta väljasõidu tõttu vaid Walesi ralli, kuid eksis ka Kataloonias. 2011. aasta oli Ogier'le veidi keerulisem. Kui prantslane peale aastast pausi uuesti MM-sarja tippseltskonnaga ühines, võitis ta ka MM-tiitli ning alates sellest aastast on ta ka sarja täielikult valitsenud.

Aastatel 2013 ja 2014 katkestas Ogier mõlemal hooajal vaid ühe ralli, mõlemal korral oli tegu väljasõiduga. Kusjuures mõlemal aastal sai saatuslikuks Saksamaa ralli. 2015. aastal oli Ogier tegemas uskumatult kindlat hooaega, kuid hooaja eelviimasel rallil Kataloonias suutis prantslane siiski viimasel kiiruskatsel esikohalt teepiirdesse sõita ja oli sunnitud katkestama.

Kahel viimasel hooajal on saatuslikuks saanud Soome ralli, kus 2016. aastal jäi viiekordne maailmameister sõiduvea tõttu kraavi kinni ja kaotas liidritele ligi 16 minutit. Eelmisel aastal tuli katkestada neljandal katsel, kui Ogier' juhitud Ford Fiesta WRC libises vasakkurvis välja puudesse.

Kui seda statistikat arvesse võtta, siis Ogier sellel hooajal rohkem eksida ei pruugi. Nüüd, kui Portugali rallil on mängust väljas ka Tänak, siis on eestlase šansid Ogier'd püüda muutumas aina keerulisemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles