Slovakkia meister Tanel Kurbas videointervjuus: terve linn oli meiega väga rahul

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korvpalli Eesti meistriliiga finaalseeria kolmandat mängu käis Tartu Ülikooli spordihoones jälgimas ka praegune rahvuskoondise ja endine Tartu ääremängija Tanel Kurbas.

Mis mulje käimasolev finaalseeria Kurbasele on jätnud? «Eks see samasugune on, nagu mina Tartus mängisin. Üks meeskond on siiski paremini komplekteeritud. Tartul on raske,» arvas Kurbas.

Kurbas ei oska oma endisele koduklubile mingeid näpunäiteid jagada, et seeria ei lõppeks neljapäeval Tartus Kalevi 4:0 võiduga. «Visked, mis Kalev sisse paneb, on rasked. Kalevi mehed mängivad natuke paremini kui Tartu kaitse, kuigi Tartu kaitse pole halb. Tartu peab suutma mängu tasavägisena hoidma neljanda veerandajani, siis on võimalus, et Kalev kaotab enesekindluse ja hakkab kaotuse peale mõtlema. Kui lasta Kalev kümne punktiga ette, siis on Tartul raske.»

Kaks nädalat tagasi 30. sünnipäeva tähistanud Kurbas krooniti lõppenud hooajal Levice meeskonnaga Slovakkia meistriks. Tegu on märkimisväärse tulemusega nii Kurbase kui klubi joaks. Eestlane oli üsna noores Levice meeskonnas üks liidritest ja teenis rohkesti mänguminuteid.

«See oli meeskonnale väga suur saavutus, sest nad ei ole mitu aastat veerandfinaalistki edasi saanud. Slovakkias on kuus meeskonda väga ühtlase tasemega, kes võitlevad finaali pärast. Sinna jõuda ja see võita oli suur saavutus – terve linn oli väga rahul meie esitusega,» meenutas Kurbas klubihooaega.

Kurbase hooaeg pole veel lõppenud, sest ees ootavad koondisemängud ning mingi aeg tuleb otsustada, kus karjääri jätkata, sest Levicega sai leping läbi. Klubi on Kurbasele uut lepingut pakkunud, kuid eestlane pole allkirja veel andnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles