Räikköneni ahistamises süüdistav naine: ükski rahasumma ei korva tema tegusid

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: SCANPIX

Naine, kes süüdistab Kimi Räikköneni räiges ahistamises, astus Kanadas esmakordselt ajakirjanike ette. Cassandra Talula Dias-Greizis väidab, et Soome vormelitäht ja tolle sõbrad käperdasid teda kolm aastat tagasi peetud Montreali etapi järgsel peol.

Dias-Greizis kirjeldas toimunut oma blogis juba 2016. aastal, kuid jättis siis vormeliässa nime saladuseks. Sel nädalal kinnitas naine aga, et jutt käib Räikkönenist. Soomlane vastas omapoolse kaebusega, kus süüdistab naist ahistamises ja väljapressimises. Räikköneni väitel nõuab Dias-Greizis temalt kahjutasuks seitsmekohalist summat, vahendab Ilta-Sanomat väljaannet Le Presse.

Ajakirjanike ette astudes ei eitanud ega kinnitanud Dias-Greizis, kas soovib kahjutasu. «Ta võttis minult midagi olulist. Pole vahet, kas küsin temalt miljon või kaks miljardit dollarit. Miski ei hüvita seda, mida ta mulle tegi,» lausus naine. «Tal on fännide toetus ja ta teenib miljoneid. Teda toetavad Ferrari ja terve juristide armee. Kui Kimi, ajakirjandus ja juristid soovivad minu vastu ristisõda alustada, siis olgu nii. Olen selleks valmis,» lisas Dias-Greizis.

Ta kinnitas, et väidetav ahistamine leidis aset 2015. aastal, mitte 2016. aastal nagu tema advokaat varem väitis. Muus osas keeldus ta aga juhtunust üksikasjalikult rääkimast. Ta ei teatanud juhtunust politseisse, vaid võttis kohe advokaatide kaudu soomlasega ühendust.

«Teadsin, et kui lähen politseisse, teab asjast kohe kogu maailm. Soovisin juhtunu eraviisiliselt lahendada,» selgitas Dias-Greizis.

Käed särgi alla ja rahapakk kätte?

«Teda ei huvitanud arve suurus, vaid tal oli hoopis mulle küsimus: «Kui palju sinu eest maksma peab?»» kirjeldas naine, kes serveeris meestele 2000 Kanada dollari väärtuses jooke, juhtunut kaks aastat tagasi oma blogis. Kui ettekandja laua juurde naasis, kutsus vormel 1 sõitja teda enda seltsi.

«Kummardusin üle laua ning ta lükkas kohe käed mu särgi alla ja haaras mu paremast käest kinni. Samal hetkel pani üks ta sõpradest käe mu jalge vahele ja puudutas samuti mu kätt,» kirjeldas naine. Ta lahkus šokeeritult laua juurest ja rääkis juhtunust otsekohe oma ülemusele, kes küsis, mida ta soovib ette võtta.

«Ütlesin, et ei taha seda lauda sel õhtul rohkem teenindada, haarasin külmkapist pudeli Moët Roséd ja kuulutasin, et joon selle ära. Oligi kõik,» kuulutas naine.

Tänavu veebruaris tegi ta aga uue blogipostituse, kus ütles, et ei kavatse enam vormelisõitja isikut varjata ning soovib, et too oma tegude eest vastutaks. «Mina ei teinud midagi valesti. Sina tegid. Su käitumine oli ebaseaduslik ja kohatu. On aeg, et sa tehtu eest vastust annaksid. Ma teen su maatasa ja kogu maailm näeb seda pealt,» kuulutas naine blogis.

«Esitasime kaebuse esmaspäeval, uurimine on algatatud. Juhtumiga tegelevad Soome ja Kanada juristid,» andis Räikköneni esindaja Sami Visa nädala alguses toimuvast Soome ajakirjandusele napisõnaliselt  teada. Juba nädala pärast on Räikkönen tagasi Montrealis, kus peetakse tänavuse hooaja Kanada GP.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles