Järelvaadatav: Rafael Nadal võitis Prantsusmaal ajaloolise slämmitiitli

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maailma esireket Rafael Nadal alistas Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste finaalis Dominic Thiemi (ATP 8.) 6:4, 6:3, 6:2.

Nadal alustas kohtumist hästi, kui murdis teises geimis Thiemi servi ja asus finaali avasetti 2:0 juhtima. Seejärel jäi hispaanlane aga hätta oma servigeimiga ja andis murde austerlasele kohe tagasi. Mõlemad suutsid oma servi probleemideta hoida kuni avaseti viimase geimini, kui Nadal Thiemi servi lausa nulliga murdis.

Teine sett kulges kindlalt Nadali taktikepi all. Ta murdis Thiemi jälle teises geimis ja asus teist setti 2:0 ja seejärel ka 3:0 juhtima. Kumbki mängija ei loovutanud järelejäänud setis oma servigeimi ehk Nadal sai veelgi veenvama setivõidu.

Kolmandas ehk viimaseks osutunud setis ei loovutanud Nadal jälle ühtegi servigeimi ja murdis Thiemi koguni kahel korral. Neljandas geimis elas hispaanlane üle äreva momendi, kui talle valmistas probleeme parema käe sõrm, mis vajas tohterdamist. Viimases geimis sai Nadal kolm järjestikust matšpalli, kuid Thiem tõrjus need kõik. Lõpuks realiseeris Nadal viienda matšpalli.

Nadal on Prantsusmaa lahtistel võidutsenud 11. korda (eelmised võidud 2005-2008, 2010-2014 ja 2017). Käimasoleva aasta esimesel suure slämmi turniiril ehk Austraalia lahtistel veerandfinaaliga piirdunud Nadal teenis karjääri 17. slämmitiitli (Prantsusmaa 11, USA 3, Wimbledon 2, Austraalia 1). See tähendab, et Nadal astus sammu lähemale igipõlisele konkurendile, šveitslasele Roger Federerile, kes on slämmiturniiril triumfeerinud koguni 20 korral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles