Millised on need kaheksa tiimi, kellest selgub MM-i võitja?

Optibet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Optibet

Jalgpallimaailma oodatuim sündmus on ukse taga: rahvuskoondised peavad veel kontrollmänge, mõned otsivad õiget valemit, kuidas oma tiimist maksimumi välja pigistada, mõned tegelevad peenhäälestusega. 32 tiimi on võistlustules ja kõigil on soov tõsta 15. juunil toimuvas finaalis see ihaldatud karikas pea kohale. Aga võita saab vaid üks ning tipus ollakse üksinda. Kes võidab MM-i?

Tavalised "kahtlusalused"

Kui räägitakse MM-i favoriitidest, on pea alati kuulunud sinna Brasiilia, Saksamaa ja Prantsusmaa nimi. Raske on unustada ka Argentinat ning muidugi Inglismaad. Aga 2010. aastal muutus see pilt: finaalis ei mänginud neist eelmainitutest keegi - hoopis Holland madistas Hispaaniaga, mõlemad janused esimese megatriumfi järele. Lähedal oli ka ülinärviline penaltiseeria, kuid Hispaania sangariks tõusnud Andres Iniesta otsustas, et tema penalteid ei kavatse lüüa ja tegi lisaajal sotid selgeks, lüües otsustava värava ja kirjutades end vutiajalukku.

Viimased kaks suurturniiri on pead tõstnud Belgia - tiim, kelle nooruslikkusest, plahvatuslikkusest ja üllatusvõimekusest räägitakse pidevalt. Neid ei saa enam mustaks hobuseks pidada, sest kõik teavad, milleks nad on võimelised. Pigem on küsimus, et kas nad on ikka nii head, kui räägitakse?

Paberil on tegemist kõvade nimedega, ent tihtipeale on kriitilistel hetkedel sellega ka asi piirdunud. Nimed on suured, ent meeskonnana pole miskit erilist suudetud. 2014. langeti veerandfinaalis Argentinale, 2016. EM-il ei saadud jällegi veerandfinaalis jagu Walesist.

Portugal mahub napilt sinna esikaheksa sekka, sest EM-i võit oli tõeline üllatus ja visa mäng viis nad triumfini. Finaalis alistati korraldajamaa, suurfavoriit Prantsusmaa lisaajal. Kusjuures mäletatavasti tehti seda Cristiano Ronaldo endata. Real Madridi gigatäht sai avapoolajal vigastada ning aitas oma tiimi platsi kõrval, juhendades, žestikuleerides ja innustades kaaslasi.

Optibet tunneb, et Brasiilial ja Saksamaal on parimad võimalused võtta see ihaldatuim trofee. 2014. MM-i poolfinaalis andis Saksamaa brassidele meeletu koslepi - 7:1 skoor jääb kõikide brasiillaste hinge kriipima nende elupäevade lõpuni.

Tiitlikaitsja Saksamaa on alati olnud favoriit ja põhjendatult - tark mängujoonis, distsiplineeritus ja efektiivsus teeb nendest väga ebameeldiva vastase. Saksamaale järgneb Hispaania - tiim, kes MM-il lagunes täielikult ja ei pääsenud isegi grupifaasist edasi. See turniir tähendas barcelonaliku tiki-taka surma koondises. EM-il alistuti kaheksandikfinaalis Itaaliale - tiimile, kes seekord ei jõudnudki suurturniirile. Häbiväärne allajäämine Rootsile põhjustas meeletut kriitikalaviini Itaalia jalgpalliliidu ja peatreeneri Gianpiero Ventura suunas. Ilmselgelt sunniti Venturat treeneritoolilt lahkuma.

Aga Argentina ja Inglismaa? 2014. aastal jõudis Argentina finaali, jäädes lisaajal alla Saksamaale. Inglismaa alati loodab ja unistab (eelkõige nende meedia), et äkki nüüd õnnestub 1966. aasta triumfi korrata. Neli aastat tagasi Brasiilias piirduti grupifaasiga, LAV-is kaheksandikfinaaliga. Viimati jõuti poolfinaali 28 aastat tagasi. Aga eks lootus sureb viimasena.

Kes tuleb maailmameistriks? Koefitsiendid leiad siit!

Foto: Optibet

Rohkem jalkauudiseid leiad jalgpall24.ee

Copy
Tagasi üles