Muguruza jättis Šarapova sõnaõiguseta ning jõudis poolfinaali

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garbine Muguruza (vasakul) ja Maria Šarapova.
Garbine Muguruza (vasakul) ja Maria Šarapova. Foto: ERIC FEFERBERG / AFP

Tunamullune Prantsusmaa lahtiste võitja Garbine Muguruza alistas turniiri veerandfinaalis ühekülgseks kujunenud matšis venelanna Maria Šarapova 6:2, 6:1.

Hispaanlanna Muguruza pole tänavu kaotanud Roland Garrosil mitte ühtegi setti. Poolfinaalis mängib valitseb Wimbledoni tšempion rumeenlanna Simona Halepiga, kes alistas tasavägises mängus sakslanna Angelique Kerberi 6:7 (2), 6:3, 6:2. Sealjuures on nii Muguruzal kui Halepil võimalik turniiri lõpuks tõusta maailma edetabeli liidriks.

Šarapova, kes mängis pärast dopingukaristus esmakordselt Prantsusmaa lahtistel, lootis pärast 2015. aasta Austraalia lahtiseid jõuda esmakordselt suure slämmi finaali. Matš lõppes tema kahjuks aga kiiresti, 70 minutiga. Šarapova tuli veerandfinaali mängima nelja päeva pikkuse pausi pealt, sest Serena Williams loobus vigastuse tõttu kaheksandikfinaalist.

Mängu võtmekohas sai serv. Muguruza võitis 72 protsenti esimese servi punktidest ning 46 protsenti teise servi punktidest. Šarapova samad näitajad olid 61 ja 19 protsenti. Murdepalle realiseeris Muguruza 12-st kuus, Šarapova murdis vastase servi matši jooksul vaid korra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles