Eesti B-koondis seljatas ootamatult kindlalt Iraani meeskonaa

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tali.
Urmas Tali. Foto: Tairo Lutter

Eesti võrkpalli B-koondis alustas Tallinnas Audentese spordihallis peetavat turniiri Tallinn International Volleyball Cup kindla 3:0 (25:20, 25:14, 25:18) võiduga Iraani üle.

Eesti kontrollis tervet kohtumist ja Iraani mängumehed ei suutnud üheski geimis ohtlikuks saada. Pea kõigile mänguaega andnud peatreener Urmas Tali oli nii kindlas võidus pisut üllatunud, vahendab Volley.ee

«Lootsin, et suudame sel turniiril konkurentsis püsida. Tänane lõpptulemus oli natuke üllatav, nende hommikune treening jättis teistsuguse mulje ja tundus, et seal on rohkem kvaliteeti. Suutsime neist mänguolukorras üle olla ja väga raskeid olukordi meil ei tekkinudki,» sõnas Tali. «Lati alt me läbi ei läinud, tegime võistkondlikult päris hea mängu,» lisas juhendaja ja kiitis eraldi vastuvõttu.

Eesti poolel tõid nii Mart Naaber kui Stefan Kaibald kumbki 11 punkti, 9 silma lisas Markus Uuskari. Eesti vastuvõtuprotsent oli 57, rünnakuid realiseeriti 43-protsendiliselt. Blokipunkte saadi 9 (neist 5 läks Naabri arvele) ja servil löödi 10 ässa (4 Kaibaldilt) ning tehti 14 viga. Iraani parimana kogus A. Esfandiar 11 punkti. Iraani vastu võtt oli 34%. rünnakuprotsent 35. Blokipunkte teeniti 4, servil löödi 2 ässa ja tehti 10 viga.

Tallinn International Volleyball Cupi ajakava

9. juuni

  • 17.00     Iraan - Venemaa
  • 20.20     Eesti - Itaalia

10. juuni

  • 17.00     Iraan – Itaalia
  • 20.20     Eesti – Venemaa

B-koondise kandidaadid

Sidemängijad: Robert Viiber (Assoc. Jovens Fonte Bastardo, Portugal), Markkus Keel (Pärnu Võrkpalliklubi), Renet Vanker (Selver Tallinn).

Temporündajad: Mihkel Varblane (Selver Tallinn), Alex Saaremaa (Bigbank Tartu), Kevin Soo (Chemie Volley Mitteldeutschland, Saksamaa).

Nurgaründajad: Dmitri Korotkov (TTÜ), Kevin Saar (Pärnu Võrkpalliklubi), Karli Allik (Düreni SWD Powervolleys, Saksamaa), Stefan Kaibald (Bigbank Tartu), Albert Hurt (Selver Tallinn).

Diagonaalründajad: Tarvo Täht (TTÜ), Markus Uuskari (Bigbank Tartu).

Liberod: Johan Vahter (Saaremaa VK), Silver Maar (Pärnu VK).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles