Tänaku lootused MM-tiitlit võita kahanesid olematuks, Neuville'il jälitajate ees turvaline edu

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Neuville
Thierry Neuville Foto: ANDREAS SOLARO / AFP

Peale sardiinias lõppenud MM-sarja seitsmendat etappi, muutusid vahed tiitlipretendentide vahel aina suuremaks, Thierry Neuville tegi tähtsa sammu oma esimese MM-tiitli poole.

Rallivõidu võtnud Thierry Neuville on nüüd juhtimas MM-sarja 149 punktiga, teiselt kohalt leiame valitseva maailmameistri Sebastien Ogier', kes kaotas Sardiinia ralli võidu viimasel katsel ning sellega kärises vahe Neuville'iga üldarvestuses 27 punkti peale. See tähendab seda, et ilma Neuville'i eksimusteta võib Ogier'l MM-tiitli püüdmine minna äärmiselt keeruliseks.

Kolmandalt kohalt MM-sarja punktitabelis leiame Ott Tänaku ja Martin Järveoja. Kahjuks peale kahte järjestikust ebaõnnestunud rallit on vahe üldliidri Neuville'iga juba 72 punkti, mis tähendab praktiliselt seda, et tõenäosus maailmameistriks tulla on kadunud.

Neljanda koha peal on peale Sardiinia rallit Tänaku tiimikaaslane Esapekka Lappi, kes on kindla sõiduga teeninud kokku 70 punkti. Vahe eestlasega on enne Soome rallit vaid üheksa silma.

Lappile kaotab omakorda kümne punktiga Dani Sordo, keda Sardiinias stardis ei olnud. Kuuendalt kohalt leiame Andreas Mikkelseni, kelle keeruline hooaeg ei saanud ka nüüd paremat jätku. Kokku on kogutud on 56 punkti, ehk vahe Neuville'iga on juba 93 punkti.

MM-sarja üldseis:

  • 1. Sebastien Ogier (M-Sport) 149
  • 2. Thierry Neuville (Hyundai) 122
  • 3. Ott Tänak (Toyota) 77
  • 4. Esapekka Lappi (Toyota) 70
  • 5. Dani Sordo (Hyundai) 60
  • 6. Andreas Mikkelsen (Hyundai) 56
  • 7. Elfyn Evans (M-Sport) 46
  • 8. Kris Meeke (Citroen) 43

Tootjate arvestuses jätkab liidrina Hyundai meeskond, kellel on kogutud 212 punkti, neile järgneb M-Sport 184 punktiga ning Toyota 161 punktiga. Viimasel kohal on Citroeni meeskond, kellel on nüüdseks seitsme etapiga kogutud 123 punkti.

Meeskondade üldseis peale Sardiinia rallit.
Meeskondade üldseis peale Sardiinia rallit. Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles