Kas Nadalil on ambitsiooni Federer kinni püüda?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Nadal, Prantsusmaa lahtiste tennise meistrivõistluste meeste üksikmängu võitja 10.06.2018
Rafael Nadal, Prantsusmaa lahtiste tennise meistrivõistluste meeste üksikmängu võitja 10.06.2018 Foto: Kuvatõmmis videost

Rafael Nadal võitis eelmisel nädalal karjääri 11. Prantsusmaa lahtiste meistritiitli ning tema auhinnakapis on nüüd 17 suure slämmi tiitlit. Tema rivaalil Roger Federeril on suure slämmi tiitleid 20. «Muidugi on mul ambitsioon ta kinni püüda, aga ma ei ole selle järgi hull,» vastas Nadal küsimusele, kas soovib Federerist selles arvestuses mööduda.

Kõik viimased kuus suure slämmi tiitlit on omavahel ära jaganud Nadal ja Federer. Nadali sõnul pole tal aga põhjust šveitslasest konkurenti, kes jättis teist aastat järjest liivahooaja vahele, kadestada.

«Sa ei saa olla vihane, kui kellelgi on sinust rohkem raha, kui tal on sinust suurem maja või tal on sinust rohkem tiitleid. Ma ei ole kunagi selliste asjade pärast hulluks läinud. Sellise tundega ei oleks võimalik elada. Asja tuleb ajada omamoodi,» lausus Nadal.

«Muidugi mulle meeldiks omada 20 suure slämmi tiitlit nagu Roger, aga ma ei mõtle sellele praegu. Mul on olnud imeline karjäär ning ma tahan edasi võidelda,» jätkas ta.

Nadal tunnistas, et oli enne Prantsusmaa lahtiseid murelik. «Mul on vigastustega palju probleeme olnud, mistõttu oli võit veelgi erilisem. Tulin tagasi viiekuuliselt mängupausilt ning mul oli võimalik võita Monte Carlos, Barcelonas, Roomas ja nüüd siin Prantsusmaal. See kõik teeb mind väga emotsionaalseks. Mul oli enne liivahooaega palju kahtluseid,» tunnistas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles