Eesti korvpallikoondise mängude kõrge piletihind kütab kirgi

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meeste korvpallikoondis
Eesti meeste korvpallikoondis Foto: Mihkel Maripuu

Eesti populaarseimas korvpallifoorumis (Facebooki 8000 jälgijaga grupp) tõstatas endine meistriliiga mängija Riho Suija igati põhjendatud küsimuse: miks maksab 2. juulil Saku suurhallis toimuva MM-valikmängu Eesti-Kreeka tavapilet 20 eurot (tudeng ja pensionär 10 eurot)?

Teemapüstitusele järgnes elav arutelu, kus paljud korvpallisõbrad tõdesid, et peavad kalli pileti tõttu vaatama mängu televiisori vahendusel. Näiteks neljaliikmeline pere peaks üksnes piletite eest välja käima üle 50 euro.

Korvpalliliidu peasekretäri Keio Kuhi sõnul tingis piletite hinnatõusu korralduskulude järsk kasv.

«Võrreldes varasemate aastate EM-valikmängudega on MM-valikmängude korraldusstandardid ja seeläbi ka kulud kindlasti poole suuremad. Hea näide: soomlased võtsid pelgalt MM-valikturniiri kolme mängudeakna (november, veebruar ja juuli) korraldamiseks alaliitu tööle juurde neli inimest. Meil selliseid ressursse pole,» põhjendas Kuhi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles