Statistikapomm: kas Islandi ime elab üle ka Lionel Messi? Huh!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Optibet

Jalgpallimaailma kullake, Islandi rahvusmeeskond, teeb MM-debüüdi kohe ülikange vastase vastu – Lionel Messi ja Argentiina ihkavad lõpetada oma hirmpikaks kujunenud tiitlitepõua.

Island on üks kahest meeskonnast, kes teeb tänavu oma MM-debüüdi. Teine uustulnuk on Panama.

Viimati jõudis debütant alagrupist edasi 2010. aastal – Slovakkia.

Islandi esimeseks suurturniiriks oli kahe aasta tagune EM, kus vastu kõiki ootuseid jõuti välja kaheksa parima meeskonna sekka. Kaheksandikfinaalis lõpetati sealjuures Inglismaa turniir. Huh!

Tegelikult oli Island MMile lähedal juba neli aastat tagasi, kui valikgrupis lõpetati Šveitsi järel teisena ning play-offis tehti kodustaadionil 0:0 viik Horvaatiaga. Võõrsil tuli aga 0:2 alla vanduda.

Oskad ennustada mängu lõpptulemust? Leia tõenäosused siit!

2018 MMile pääsemiseks ei olnud Islandil play-offi tarvis – Kosovo, Soome,Türgi, Ukraina ja Horvaatiaga samasse alagruppi kuulunud islandlased võitsid seitse mängu, viigistasid ühe ja kaotasid kaks ning edenesid MMile alagrupi võitjana.

Viimase aja vorm ei luba järjekordsest Islandi imest unistada: maavõistlustes on nelja mänguga lubatud endale lüüa 11 väravat ning teenitud üks kasin viik. Süüdlaseks on meeskonda laastanud vigastused.

Islandi vanim mängija, 35-aastane poolkaitsja Olafur Ingi Skulason, on 15-aastase koondisekarjääri jooksul pidanud Islandi eest vaid 35 mängu ja jäi kaks aastat tagasi välja ka EMil spordimaailma südame vallutanud koosseisust. MMile võeti palju kannatanud mees – näiteks nelja Londoni Arsenalis veedetud hooaja jooksul mängis ta kokku jalgpalli 35 minutit – lõpuks kaasa.

Argentiina alustab jahti oma kolmandale MM-tiitlile. Tegu on nende 18. Finaalturniiriga ja seni on võidetud 42 mängu, viigistatud 14 ja kaotatud 21. Viimasest tiitlivõidust on möödas juba 32 aastat.

Jaanipäeval 31. Sünnipäeva tähistava Lionel Messi jaoks on tegu neljanda MMiga. Vutivõlur tegi oma debüüdi 2006. aastal mängus Serbia ja Montenegroga ning 18-aastane noormees jõudis pärast 74. minutil vahetusest sekkumist anda nii resultatiivse söödu kui ka skoorida.

Kas Messi lööb värava? Leia tõenäosused siit!

Messi tulemused Barcelona särgis räägivad enda eest, kuid Argentiina koondises pole mees sarnast sära leidnud. Kokku on ta koondises mänginud viies suures finaalis ja võitnud neist vaid ühe – 2008. aasta Pekingi OMi. A-koondiste tasemel on kõik finaalid – kolm korda Copa Americal ja 2014 MMil – lõppenud lüüasaamisega.

Argentiina oli valikmängudes püstihädas ja seda eriti vastaste värava ees skoorides 18 mängus vaid 19. korral. Ainsana oli kehvem löögijalg Boliivia koondisel (18). Seetõttu oli kuni viimase matšini kahtluse all, kas Argentiinat üldse MMil näeb.

Vigastused tähendavad, et koondise põhiväravavahiks on MMil 36-aastane Willy Caballero, kes tegi oma debüüdi rahvusmeeskonnas alles tänavu märtsis.

Argentiina oli sunnitud poliitilistel põhjustel ära jätma oma viimase kontrollkohtumise Iisraeliga, mis pidanuks toimuma Jeruusalemmas.

Island ja Argentiina pole kunagi varem vutiväljakutel kohtunud.

Islandi viimased tulemused suurturniiridel:

2014 MM: ei kvalifitseerutud

2016 EM: 1:1 Portugal, 1:1 Ungari, 2:1 Austria – alagrupi 2. koht, KF: 2:1 Inglismaa, VF: 2:5 Prantsusmaa

MMile eelnenud maavõistlused:

0:3 Mehhiko, 1:3 Peruu, 2:3 Norra, 2:2 Ghana

Argentiina viimased tulemused suurturniiridel:

2014 MM: 2:1 Bosnia ja Hertsegoviina, 1:0 Iraan, 3:2 Nigeeria – alagrupi 1. koht, KF: 1:0 (la) Šveits, VF: 1:0 Belgia, PF: 0:0 (pen 4:2) Holland, F: 0:1 (la) Saksamaa

2016 Copa America: 2:1 Tšiili, 5:0 Panama, 3:0 Boliivia – alagrupi 1. koht, VF: 4:1 Venetsueela, PF: 4:0 USA, F: 0:0 (pen 2:4) Tšiili

MMile eelnenud maavõistlused:

2:0 Itaalia, 1:6 Hispaania, 4:0 Haiti

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles