Rootsi koondise mängija sattus karmilt rassismi ohvriks (3)

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jimmy Durmaz otsustavat viga sooritamas.
Jimmy Durmaz otsustavat viga sooritamas. Foto: Xinhua / Xinhua/Sipa USA

Rootsi koondise ründaja Jimmy Durmaz tegi MMil mängus Saksamaa vastu viimasel lisaminutil vea, mille tagajärjel Toni Kroos värava lõi. Peale vea tegemist hakati rootslast karmilt rassistlikult solvama.

29-aastase Durmazi tagakiusamise kohta on ka Rootsi jalgpalliliit teinud avalduse politseile. «Ma olin valmistunud, et ma saan kriitikat, aga selliste asjade ütlemisega mindi üle piiri,» lausus Durmaz BBC-le.

Durmaz, kes mängib klubijalgpalli Prantsusmaal Toulouse'i klubis, on sündinud Rootsis, kuid tema vanemad on türklased, kes enne Durmazi sündi Rootsi kolisid. Enne pühapäevast treeningut luges Durmaz ette avalduse, millega ta tahtis öelda mida ta asjast arvab. Samal ajal seisis tema taga kogu Rootsi meeskond.

«Kui te ähvardate mind, kui te kutsute mind terroristiks, siis te olete asjadega liiga kaugele läinud. Mis veel hullem – te ähvardate minu lapsi ja peret. Kes selliseid asju üldse teeb? See on täiesti vastuvõetamatu,» lausus Durmaz.

«Ma olen uhke, et ma saan mängida Rootsi koondise eest ja ma ei lase iialgi rassistidel seda uhkustunned lõhkuda. Me peame vältima igasugust rassismi. Samal ajal tahan tänada neid, kes on meid toetanud. Palun jätkake Rootsi toetamist, meil on teid vaja,» rääkis Durmaz oma avalduses.

Rootsi koondis võitis MMil esimeses mängus Lõuna-Koread 1:0 ning teises mängus tuli Saksamaalt vastu võtta valus 2:1 kaotus. Edasipääsu tagamiseks on vaja kindlasti viimases mängus võita Mehhiko koondist.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles