Tiidrek Nurme tegi USAs karjääri parima maanteejooksu

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiidrek Nurme.
Tiidrek Nurme. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti jooksja Tiidrek Nurme võitis USA iseseisvuspäeval Colorados peetud viie kilomeetri jooksu, parandades senist võistlusrekordit 15 sekundiga.

Nurme läbis FireKracker 5 nime kandval võistlusel 1500 meetri kõrgusel viis kilomeetrit ajaga 14.15. «Kui samal trassil merepinnal võistelda, siis tarkade kalkulaatorite abil oleks minu võistlustulemuseks 13.49. Seda tossudes ning kergete tõusudega asfaldil! Suurepärane, lihtsalt suurepärane,» kirjutas Nurme oma blogisse. Teise koha teenis 14.19-ga Jerrell Mock, kolmas oli 14.24-ga Grant Fischer.

«Kõiki tingimusi arvesse võttes julgen seda nimetada üheks oma parimaks lühikesel distantsil võisteldud maanteejooksuks. Kõige enam olen rahul sellega, et olen suutnud treeningute põhjal oma võistlusvormi hästi hinnata ning seda ka võistlusel hästi realiseerida. Ootan põnevusega järgmisi etteasteid. Viibin Colorado mäestikulaagris kuni juuli lõpuni. Siis planeerin osaleda Eesti 5000 m meistrivõistlustel ning seejärel juba Berliini Euroopa meistrivõistlused maratonis,» avaldas eestlane tulevikuplaane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles