Eesti malelapsed esinesid hästi Venemaa turniiril

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võistkonda kuulusid (vasakult) Aleksandr Mednikov, Valentin Dragun, Kirill Tšukavin ja Anna Sagadieva. Nende selja taga seisavad treener Igor Švõrev ja Venemaa Olümpiakomitee president Aleksandr Žukov.
Eesti võistkonda kuulusid (vasakult) Aleksandr Mednikov, Valentin Dragun, Kirill Tšukavin ja Anna Sagadieva. Nende selja taga seisavad treener Igor Švõrev ja Venemaa Olümpiakomitee president Aleksandr Žukov. Foto: Erakogu

Venemaal, Kolomna linnas 10. juulil lõppenud rahvusvahelisel lastemaleturniiril Belaja Ladja (Valge Vanker) said noored Eesti maletajad meeskondlikus arvestuses 1. koha ja võistkondlikus arvestuses 2. koha.

Turniirist võttis osa 14 meeskonda erinevatest riikidest. Eestit esindasid Lasnamäe gümnaasiumi õpilased, 14-aastased Aleksandr Mednikov ja Valentin Dragun, 9-aastane Kirill Tšukavin ja 12-aastane Anna Sagadieva rahvusvahelise suurmeistri Igor Švõrevi juhendamisel.

Anna Sagadieva püstitas turniiril rekordi, saades 7 punkti 7 võimalikust, Kirill Tšukavin sai auhinna kõige ilusama mängu eest.  Mullu sai Tšukavin esikoha Euroopa Liidu meistrivõitlusel kategoorias U8.

Anna Sadagieva isa Andrei ütles, et turniir on jätnud kahetised muljed – ühelt poolt tõestasid lapsed, et Eestis on tugev maletraditsioon, teisalt jääb arusaamatuks, kuidas nad said 2. koha, kui ükski partii polnud kaotatud.

«Lihtne inimene ei saa sellest aru. Valgevene, kes sai võistkondlikus arvestuses võidu, kaotas kolmel korral,» rääkis Sagadiev.

Praegu valmistuvad lapsed MMiks, miks toimub novembris Brasiilias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles