WRC-tähed kinnitavad: Rally Estonia võiks kuuluda MM-sarja

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak (vasakul) ja Hayden Paddon.
Ott Tänak (vasakul) ja Hayden Paddon. Foto: Kristjan Teedema

Rally Estonial Ott Tänaku (Toyota) selja taga lõpetanud Hayden Paddon (Hyundai) ja Craig Breen (Citroen) kinnitasid, et Eesti ralli oli suurepärane test Soome MM-ralliks. Paddon kaotas Tänakule 59 sekundiga, pühapäeva hommikul karistuse teeninud Breen aga 2 minuti ja 12 sekundiga. 

«Olen päris rahul. Täna pärastlõunal õnnestus meil lõpuks leida kombinatsioon, millega võiksime sihtida ka MM-rallil kõrgemaid kohti. Üritasimegi olla pigem järjepidevad ning mitte nii väga vajutada, sest kui hakkad vajutama, tulevad ka riskid,» rääkis Paddon, kes pidi pühapäeval ka rehvi vahetama.

«Soomes on meil rohkem võimalust ja põhjust pedaali vajutada. Teadsime, et Oti võitmine läheks tema kodus raskeks. Ta on ju nendel teedel üle kasvanud. Muidugi oli see  meile palju raskem, aga hea, et ta oli meile tähiseks. Võib-olla oli ta ühel hetkel viimasel piiril, meie mitte, seda ei tea, aga vahel olime päris võrdsed. Küll aga on Ott kindlasti Soomes üks kiiremaid.»

Kuna Rally Estonia oli Paddonile ja Marshallile viimane Soome ralli eelne test, katsetati ka uut pehmemat rehvisegu, mis sobiks eelkõige vihmasteks ilmadeks. Kuigi vihma päikeselõõsas ei tulnudki, olid Paddoni sõnul tingimused imelised.

Minu jaoks oli see tõesti väljaspool WRC-sarja üks parimaid rallisid, kus ma võistelnud olen

«Me pidime ju seda kuskil proovima, aga see oli ikka liiga pehme!» muigas Paddon. Ta tõdes, et kolme päeva jooksul saadi just tänu sellistele tõikadele oma masina detailid paika. «Tunnen end autos niivõrd mugavalt ja kui saab rallit sõita sellistes tingimustes – oh, see on nüüd üks mu lemmikrallidest!»

Tõepoolest, uusmeremaalane rääkis Rally Estoniast ülivõrdes ning tahaks seda näha ka WRC kalendris. «Siin oli WRC-sarjale sarnanev atmosfäär, korraldus. Isegi siis kui katsetel midagi juhtus, polnud suuri viivitusi. Kõik käis kella järgi. Minu jaoks oli see tõesti väljaspool WRC-sarja üks parimaid rallisid, kus ma võistelnud olen.»

Ka Breen usub, et Rally Estonial oleks MM-sarja asja. Ent katsed võiksid olla siiski veidi pikemad. «See on minu isiklik arvamus. Aga testimise jaoks olid need sobiva pikkusega,» sõnas ta. «Tõesti, WRC-sarja jaoks on need katsed tõesti ehk lühikesed, aga ma eelistangi selliseid. Publikule meeldivad need rohkem,» nõustus ka Paddon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles