Taavi Rähn võitleb Hiinas põrgukuumusega

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rähn (vasakul) FC Tianjin Songjiangi treeningul.
Taavi Rähn (vasakul) FC Tianjin Songjiangi treeningul. Foto: Erakogu

Kui Eesti jalgpallikoondise keskkaitsja Taavi Rähn märtsis Hiina esiliiga klubi FC Tianjin Songjiangiga liitus, ei osanud ta sealseid suvesid päris täpselt ette kujutada. Nüüd oskab.



Ühesse Hiina suurimasse linna Tianjini kolides võis Rähn sealse elu kohta küsida ainult Eesti koondise läbi aegade suurimalt väravakütilt Andres Operilt, kes oli samuti Hiinas pool aastat mänginud, ehkki teises linnas (Shanghais). Operil oli kuumusega väga raske harjuda.

«Ühe trenni tegime 43 kraadiga – väidetavalt viimase 60 aasta rekordkuumusega. Seda tunnet on võimatu sõnadega edasi anda,» kirjeldas Oper oma üleelamisi 2009. aasta juulis. Nüüd saab seda omal nahal tunda Rähn.

«Kraadiklaas näitab 35 kraadi nii päeval kui ka öösel,» rääkis Eesti koondise keskkaitsja. «Välja minnes on selline tunne, nagu oleks saunas. Isegi kohalikel pole kerge.»

Liigatabelis pole eesmärgiks pääsu kõrgliigasse püstitanud FC Tianjin Songjiangil nii hästi läinud, kui oodati, ning praegu hoitakse 14 meeskonna seas 11. kohta. Rähni sõnul teeb asja eriti hulluks see, et isegi kesksuvel peetakse kohtumised väga halval ajal, kui niigi kuumas paistab päike lagipähe, mis on eriti eestlasele talumatu.

«Selliste ilmadega on trennid ja mängud enamasti kell 15 päeval,» nurises Rähn. «See on halb aeg ja ma ei saa aru, miks nad mänge õhtusse ei lükka.»

Eesti koondis peab järgmise sõprusmängu 10. augustil Türgiga. Koondisesse on kutsutud ka Rähn, kes loodab, et talle klubi poolt takistusi tegema ei hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles