Väikese Valga üllatused: välistreenerid ja kolm leegionäri

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga peatreener Ozell Wells toob meeskonda rohkelt leegionäre.
Valga peatreener Ozell Wells toob meeskonda rohkelt leegionäre. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Suurklubide varjus teeb ootamatuid käike Valga korvpallimeeskond. Palgatud on kaks välistreenerit, hooaega loodetakse aga alustada kolme leegionäri toel.  
 



Ozell Wellsi peatreeneriks palkamisest räägiti juba kevadel. Nüüdseks on aga selgunud, et ameeriklase abiliseks toodi serblane Nenad Petrovic, kes lisaks esindusmeeskonnale hakkab tööle ka Valga klubi noortesüsteemi ülesehitajana.

«Wellsil on korvpallimaailmas väga palju sidemeid, tema kaudu jõudsimegi Petrovicini,» selgitas Valga klubi mänedžer Antti Vasar. «Vajasime mõnda head treenerit, Eestis ei näinud me ühtegi meest, keda oma noortesüsteemi tuua.»

Korvpallurite ja treenerite andmebaasi Eurobasket.com andmetel töötas Nenad Petrovic viimati Bahreini klubis Al Ahli Manama, kus ta oli ühtlasi ka  noortesüsteemi juht. Möödunud hooajast pole aga tema kohta ühtegi märget. Petroviciga ühel ajal töötas Bahreinis ka Wells.

Kirju minevik

Suures korvpallis pole kumbki mees siiski midagi märkimisväärset saavutanud. Wells paistab silma erakordselt kirju teenistuslehega – sinna mahuvad näiteks Dominikaani, Hiina, Mehhiko ja Kuveidi klubid, aga ka Luksemburgi noortekoondised ning Trinidad ja Tobago naiste koondis.

Mängijatest on Valgal sõlmitud leping ameeriklasest tagamehe Rodrick Stewartiga, kes viimati mängis hooajal 2009–2010 Soomes Forssa meeskonnas. Toona esimest hooaega Euroopas pallides kogus 193 cm pikkune mees keskmiselt 16,3 punkti mängust. Ülikoolikorvpalli mängis ta aga tugevas Kansase meeskonnas, kuid seal jäi talle pelgalt statisti roll.

Vasara sõnul ollakse kokkuleppele lähedal Poolast ja Serbiast pärit korvialuste jõududega, kuid enne paberite allkirjastamist ei soovinud ta meeste nimesid avalikustada.

Mullu Valgas pallinud eestlastest lahkub Timo Oja Rakvere Tarvasse, kahtlane on ka Veljo Varese jätkamine. Mänedžer tõdes, et raskustes ollakse ka Ando Tagametsa palgasoovi rahuldamisega. «Panustame rohkem noortele meestele, kes tahavad tööd teha ja tulevikus kuhugi jõuda,» märkis Vasar, kes kavatseb ka ise mängijana jätkata.

Pärn siirdus Raplasse

Noortele soovib panustada ka Rapla meeskonna peatreener Indrek Ruut. Ainsa mööndusena kutsus ta kodukanti tagasi ülikogenud Andre Pärna. Jätkavad ka Raido Ringmets ja Heigo Erm, ent nende kolme kõrvalt jääb suur roll ka noortele.

Mullu TTÜ/Kalevis mänginud Pärna motiveerib aga soov mängida ühes meeskonnas oma poolvendadega. «Tulevikus oleks vähemalt midagi meenutada,» märkis Pärn. «Lisaks huvitas mind see, kas suudan oma vanuses taluda Rapla meeskonna suuri treeningukoormusi.» Kokkuleppe kohaselt osaleb Pärn kõikidel õhtustel treeningutel ja võimaluste piires ka hommikustel harjutuskordadel.

Ruut oleks meeleldi näinud meeskonnas ka tsenter Toomas Raadikut ja mängujuht Martin Dorbekut, kuid neist esimene eelistab jääda Pärnusse, Dorbek jätkab aga Rakvere Tarvas. Virumaa esindusklubi peatreener Andres Sõber kinnitas aga, et jõudis kokkuleppele vahepeal ühe hooaja Prantsusmaa neljandas liigas mänginud Reinar Hallikuga. Tuleval nädalal loodab ta jõuda kokkuleppele ka vanameister Valmo Kriisaga.      

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles