Freestyle suusatamise tulevikulootus Kelly Sildaru ihkab olümpiale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru
Kelly Sildaru Foto: Tõnis Sildaru

Kuna lumelaua- ja freestyle suusatamise pargisõit (slopestyle) kaasati 2014. aasta Sotši taliolümpiamängudele, on nüüd eestlastel rohkem võimalusi olümpiale jõuda.

Noori ja andekaid sõitjad Eestis leidub. Freestyle suusatamises astub 9-aastane Tallinna tüdruk Kelly Sildaru juba praegu maailma tippude kandadele.

Tallinna Saksa Gümnaasiumi 3. klassi õpilane Kelly on hetkel osavam USA tulevikulootustest poistest, kes Kellyst paar aastat vanemadki. Eestlanna võimalus olümpial suuri tegusid korda saata saabub 2018. aastal Lõuna-Koreas Pyeongchangis toimuvatel talimängudel.

Vaatamata oma noorusele on Kellyl taskus ka juba mitu nn tehaselepingut suusavarustuse tootjatega ning osalemine kolmes suusafilmis Prantsusmaal.

Kelly isa Tõnis Sildaru sõnul on 2018. aasta taliolümpiamängudele pääs kindlasti nende suurimaks eesmärgiks. «Aga eks sinna on palju aega ja töö, mis enne tuleb ära teha, nõuab palju pühendumist, aega ja vaeva. Praegu läheb Kelly treeningutele küll väga hea meelega ja millekski sundima teda ei pea, aga eks 4 – 5 aasta pärast seisab ees kõige kriitilisem vanus,» sõnas Tõnis Sildaru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles