Tartlased otsivad uut keskmängijat

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarva lätlane Kaspars Ciruss (kollases särgis) teenis kiidusõnu, Tartu ameeriklase Jarid Famouse tulevik pole aga kuigi helge.
Tarva lätlane Kaspars Ciruss (kollases särgis) teenis kiidusõnu, Tartu ameeriklase Jarid Famouse tulevik pole aga kuigi helge. Foto: Arved Mägi / Virumaa Teataja

Rakvere Tarva sünnipäevaturniiril said selgeks kaks asja – väljakuperemehed on teinud kesk­mängija värbamisel hea valiku, Tartu meeskond hakkab aga sellele positsioonile kiiremas korras otsima uut meest.



Tarva peatreeneril Andres Sõbral oli sünnipäevaturniiri võitmise üle silmanähtavalt hea meel, ent seekord hoidus ta oma suurte eesmärkide kõlavast sõnastamisest. Samas andis ta mõista, et kavatseb ka algaval meistriliiga hooajal Kalevi ja Tartu elu väga kibedaks muuta.

«Oleme juba alates 8. augustist koos harjutanud ja kontrollmänge pidanud. Mehed võtavad asju hästi omaks,» kiitis Sõber ja märkis, et Tarvas on selle ajaga kaotanud vaid ühe kontrollmängu. «Noored on tublid ja vanameister Kriisa tegutses juba lõbusalt. Tema platsilolek muudab ka teised paremaks.»

Laupäevases võidumängus Soome tippu kuuluva Joensuu Kataja üle ei saanud aga Kriisa kaasa teha – reedel murdis ta mängusaginas ninaluu. Noored kaaslased vedasid aga välja ja jätsid 75:56 võidu koju.

Kiidusõnu jagus aga Tarva lätlasest tsentri Kaspars Ciprussi aadressil. «Sellist keskmängijat pole mul olnudki,» nentis Sõber. «Ta ise ütleb, et heasse vormi tõusmine võtab veel natuke aega – ilmselt ongi tal mõni kilogramm liiast, kuid tema tase on kõrge. Itaalia ja Hispaania liigasse niisama ei võeta.»  

Alles nädalapäevad tagasi Tartuga ühinenud ameeriklane Jarid Famous kogus 102:93 võidumängus Kalev/Cramo vastu  koguni kaksikduubli, ent mehe oskused ja tase ei vasta ilmselt Balti liiga eliitdivisjonis palliva meeskonna nõudmistele.

«Tõenäoliselt jääb ta veel mõneks ajaks meiega koos harjutama, kuid tegeleme ka juba uue mehe otsimisega,» sõnas Rocki abitreener Gert Kullamäe, kelle sõnul jätavad soovida mehe  tehnilised oskused.
Rakvere turniiril oligi tartlaste jaoks peamine saada ülevaade ameeriklase oskustest. Lisaks leiti mänguaega ka noortemeeskonnast põhikoosseisu juurde edutatud meestele.

Turniiril kaks kaotust saanud ja 4. kohaga leppinud Kalev mängis sisuliselt eesliinita. Joosep Toome käis kergel lõikusel põlveliigest puhastamas ja saab täisjõuga mängida alles oktoobri alguses, Bulgaaria koondisega EMil osalenud tsenter Nikolai Vrbanov liitub meeskonnaga aga täna.

«Tulime turniirile otse treeningulaagrist Haapsalust. Seal panime suurt rõhku visetele ja rünnakulahendustele,» rääkis Kalevi peatreener Aivar Kuusmaa. «Meile näidati ära, et aeg oleks ka kaitsega tegeleda.»

Leegionäridest sai Kuusmaa selgema pildi valgevenelasest ääremängijast Pavel Uljankost. Peatreeneri sõnul pole põhjust tema rünnaku pärast muretseda, ent kaitse korrastamisega tuleb veel tööd teha. «Videote ja treeningute abil saame sellega vast hakkama,» uskus Kuusmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles