Davis Cup lõppes Djokovici jaoks pisaratega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pisarais Novak Djokovic embab Juan Martin Del Potrot. Djokovic oli sunnitud vigastuse tõttu mängu pooleli jätma.
Pisarais Novak Djokovic embab Juan Martin Del Potrot. Djokovic oli sunnitud vigastuse tõttu mängu pooleli jätma. Foto: SCANPIX

Tennise Davise karikasarjas selgusid täna finalistid, tiitlikaitsja Serbia teekond lõppes tänavu poolfinaalis, kuna Serbia esinumber, meeste maailma esireket Novak Djokovic oli vigastuse tõttu sunnitud mängu pooleli jätma.

Enne tänast juhtis Argentina Serbia ees mängudega 2:1 ning tänases esimeses mängus tulid väljakule mõlema koondise esinumbrid – serblastel Djokovic ning argentiinlastel Juan Martin Del Potro. Varem oli Djokovic Del Potro alistanud kõigis neljas omavahelises mängus ning Del Potro oli seni suutnud võita vaid ühe seti.

Täna võitis Del Potro avaseti 7:6 (5) ja juhtis teises 3:0, kui Djokovic valust karjatas ning väljakule pikali langes. Tänavusel hooajal kolm suure slämmi turniiri võitnud Djokovic ei suutnudki ise püsti tõusta ning meeskonnakaaslased aitasid pisarais Djokovici pingile. Mäletatavasti vaevas Djokovici seljavigastus juba ka US Openi finaalis ning samal põhjusel jättis ta reedese üksikmängu vahele.

Djokovici tänane loobumisvõit tähendas, et Argentina sai 3:1 edumaa, kindlustades finaalikoha. Del Potro tõi võidupunkti ka reedel, avapäeval oli võidukas ka David Nalbandian. Serbia sai võidupunkti eilses paarismängus, kui Viktor Troicki ja Nenad Zimonjic alistasid Juan Ignacio Chela ja Juan Monaco.

Detsembri alguses peetavas finaalis läheb Argentina vastamisi neljakordse Davise karikasarja võitja Hispaaniaga. Hispaania sai kindlalt 4:1 jagu Prantsusmaast. Rafael Nadal võitis mõlemad üksikmängud, lisaks tõid võidupunkti ka David Ferrer ja Fernando Verdasco. Prantsusmaa sai ainsa võidu paarismängus, kui Michael Llodra ja Jo-Wilfried Tsonga alistasid Verdasco ja Feliciano Lopezi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles