Islandi koondisega imet teinud peatreener lahkus ametist

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heimir Hallgrimsson
Heimir Hallgrimsson Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA

Heimir Hallgrimsson, kes juhendas Islandi jalgpallikoondist alates aastast 2011, lahkus ametist peale kaheksat edukat aastat.

Hallgrimsson suutis seitsme aastaga panna kogu Islandi rahva koos jalpalli armastama. Lisaks islandlastele hakati väikerahvast toetama üle kogu maailma. Hallgrimssoni lugu on seda huvitavam, et mees töötas Islandi koondise peatreeneri ameti kõrvalt ka kohaliku hambaarstina.

Enne aastat 2016 ei olnud Islandi koondis kordagi jõudnud jalgpalli suurturniiridele. Siis suutis ootamatult Hallgrimsson Islandi koondisega jõuda Emile, seljatades alagrupiturniiril Hollandi. Seejärel esineti ka EMil imeliselt – kaheksandikfinaalis alistati 2:1 Inglismaa, kuid veerandfinaalis kaotati hilisemale finalistile Prantsusmaale. Siiski suudeti selle turniiriga ennast fännide südametesse mängida.

Kaks aastat hiljem suutis Hallgrimsson korda saata teisegi ime jõudes Islandiga ka MM-finaalturniirile. Turniiri alustati imelise 1:1 viigiga Argentina vastu, kuid seejärel alistuti Nigeeriale ning hilisemale finalistile Horvaatiale, jäädes siiski alagrupi viimaseks.

«Ma tunnen ennast tänulikult, et mul oli võimalus olla selle suurepärase meeskonnavaimuga võistkonna osa. On olnud au juhtida teed tulevastele põlvedele ning olla osa suurest osast ajaloost. See on privileeg, jätta antud projekt pooleli sellises staadiumis,» seisis Hallgrimssoni avalduses.

Islandi jalgpalliliidu presidendi Gudni Bergssoni sõnul on Hallgrimssoni loobumine Islandi jalgpalli jaoks tõeline löök: «Lootsime, et Hallgrimsson jätkab, aga tema soovil lõpetasime koostöö. Tahan teda tänada koostöö eest ja soovin talle kõike kõige paremat tulevikuks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles