Taaramäe: eneseusk tuli tagasi juba tuuri esimesel nädalal

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe sai Tour de France'i 10. etapil kolmanda koha.
Rein Taaramäe sai Tour de France'i 10. etapil kolmanda koha. Foto: Pete Goding / GodingImages/PA Images/Scanpix

Tour de France'i 10. etapil kolmanda koha saanud Rein Taaramäe lausus Postimehele, et tajus head minekut juba tuuri varasematel etappidel.

«Eneseusk tuli tagasi tuuri esimesel nädalal. Juba seal hakkasin tundma, et minek on teine, mis on ka loogiline sest altituuditreeningute efekt tulebki välja viivitusega,» jäi Taaramäe.

10. etapi kohta lausus ta, et võetud sai pea maksimum. Etapivõitja Julian Alaphilippe oli eile lihtsalt liiga kõva. «Julien oli omas mullis, talle poleks vastu saand. Kui ma oleks aga viimasele tõusule liidrina peale läinud, siis usun et oleksin jõudu leidnid ja Izagirre poleks mind kätte saanud. Ei kripelda miskit,» lausus Taaramäe.

Touri kokkuvõttes on ta 44. kohal, teine eestlane Tanel Kangert hoiab 30. kohta. Mägedekuninga arvestuses kuulub Taaramäele aga Alaphilippe'i järel praegu koguni teine koht. Täna sõidetakse Touril eriti karm etapp, millel pikkust vaid 108,5 km, ent 1992. aasta taliolümpiamängude paigast Albertville'ist alustades ja La Rosière Espace San Bernardos lõpetades tuleb ratturitel võtta koguni kaks kõrgema kategooria tõusu, lisaks viib etapi lõpp esimese kategooria tõusu otsa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles