Andrei Kirilenko ühines CSKAga

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa superstaar Andrei Kirilenko.
Venemaa superstaar Andrei Kirilenko. Foto: SCANPIX

Viimase kümnendi Venemaa parim korvpallur Andrei Kirilenko sõlmis lepingu Moskva CSKAga.

Kuigi leping sõlmiti kolmeks aastaks, on selles punkt, mis lubab tal kuu aja jooksul pärast NBA tööseisaku lõppu maailma parimasse liigasse naasta. Sama võimalus on tal ka algava hooaja lõppedes. Kui ta aga neid võimalusi ei kasuta, jääb ta kolmeks hooajaks Venemaa esiklubisse.

Aastaid NBAs Utahis pallinud Kirilenkol lõppes suvel leping ja ta muutus vabaks agendiks. Kümne hooajaga kogus ta NBAs keskmiselt 12,4 punkti ja 5,6 lauapalli.

Lisaks CSKAle himustas Kirilenkot oma ridadesse ka tema kasvatajaklubi Peterburi Spartak, kuid mängumees otsustas Euroopa ühe tugevaima meeskonna kasuks.

«Olen õnnelik, et saan naasta meeskonda, kus veetsin oma nooruse. On suurepärane, et saan taas mängida Venemaa korvpallifännide ees. Nende hulka kuuluvad ka mu sõbrad, perekond ja tuttavad,» rõõmustas Kirilenko. «Soovin võita CSKAga Euroliiga. Meeskonnal on selleks kõik olemas – tugevad mängijad ja hea treener.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles