Mbappe avalikustas, et mängis MM-finaalis tõsise seljavigastusega

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kylian Mbappe
Kylian Mbappe Foto: KIRILL KUDRJAVTSEV/AFP/SCANPIX

Prantsusmaa jalgpallikoondis võitis lõppenud MMi finaalmängus Horvaatia koondis 4:2. Kogu turniiri üheks suuremaks kangelaseks kerkis kõiges 19-aastane Kylian Mbappe. Nüüd avalikustas noor prantslane, et pidi turniiri lõpus mängima tõsise seljavigastusega.

Mbappe vigastas oma selga poolfinaalmängus Belgia vastu, mille Pransusmaa 1:0 võitis. Ründaja kukkus mängu jooksul nii halvasti pikali, et nihestas paigast kolm selgroo lülisamba diski. Lülisamba diski nihestuse puhul tekib alaselga tugev valu, kuna nihestuse puhul hakkavad diskid käima vastu närvivarustuse ala.

Tähtis oli, et meie vastased minu vigastuse kohta mitte mingisugust infot ei saaks. Muidu oleksid nad võinud seda teadmist minu vastu ära kasutada ja meelega minu tundliku selga rünnata. Sellepärast hoidsime seda kogu meeskonnaga saladuses," vahendab France Football Mbappe sõnu.

19-aastane Mbappe tegi imelise turniiri, lüües kokku kolm väravat. Värava lõi ta ka finaalis Horvaatia vastu, mis tegi temast teise teismelise jalgpalluri kogu ajaloos, kes finaalis värava suutnud lüüa on. Enne teda oli selle saavutusega hakkama saanud vaid legendaarne Pele.

Lisaks väravatele valiti Mbappe ka kogu turniiri sümboolsesse kooseisu ning temale kuulus turniiri parima noormängija tiitel. Eile avalikustati kümme mängijat, kes kandideerivad FIFA aasta parima mängija tiitlile ning loomulikult on nende seas ka Mbappe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles