Tänak: meil on olemas kõik tööriistad, et võidu peale sõita

Siim Kaasik, Jyväskylä
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Tommi Mäkinen
Ott Tänak ja Tommi Mäkinen Foto: Karli Saul / SCANPIX

Kuna Ott Tänak ja Martin Järveoja on pidanud kaks MM-rallit järjest tehnilistel põhjustel raja äärde jääma, on vahe MM-sarja üldliidri Thierry Neuville'iga kärisenud juba 72 punktile. Kas Tänak saab veel tiitlist mõelda?

«See on veel võimalik, aga see pole lihtne. Teame, et meil on võimalus, aga see pole midagi üdini realistlikku. Saame ainult mõelda kõikide rallide võitmisest ning see ongi meie plaan. Me pole liiga lähedal, seega me ei saa vaid tiitlist mõelda,» rääkis Tänak.

Tänak läbis enne Soome rallit korralikult ka testikilomeetreid ning võitis Rally Estonia. Eestlase sõnul aitas see tema ettevalmistusele hästi kaasa. 

«Oleme teinud kõik, mis võimalik, et hästi valmis olla ning hetkel tundub, et meil on kõik tööriistad selleks olemas, et võidu peale sõita. Tuleb lihtsalt Soome meestest üle olla. Tuleb pikka nädalavahetus ning loodetavasti läheb kõik hästi,» lisas ta. 

Mis on aga Soome ralli kõige raskem väljakutse? «Kõige keerulisem päev on vast reede, sest see on kindlasti palav päev. Kõige erilisem on Oittila kiiruskatse, kus on teel palju lahtist kruusa ning seal on kindlasti raske sõita. Üldiselt on Soome ralli teed väga head, võib-olla tuleb üllatusi ette, aga praegu ma ei usu, et see on midagi rasket.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles