Tänak avaldas, millist sarja ta ralli kõrval proovida tahaks

Siim Kaasik, Jyväskylä
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Karli Saul / SCANPIX

Soome ralliks välja antud ajakirjas rääkis eestlane Ott Tänak, et sooviks pärast WRC-karjääri lõppu proovida kindlasti ka mõnda teist mootorispordisarja. Nüüd rääkis Tänak Toyota Youtube'i kanalile, et võiks end proovile panna kestvussõitudes.

Tänak kohtus Soome rallil Toyota WEC sõitjake Kazuki Nakajima ja Kamui Kobayashiga. 

«Ilmselgelt ma ei tahtnudki nii väga rallist rääkida, vaid mul oli väga huvitav küsida Le Mans'i sõidu ja teiste väljakutsete kohta. Seda oli põnev arutada.»

Kas Tänak soostuks ka ise end sarjas proovile panema? «Tahaksin seda ühel päeval proovida küll. Need autod tunduvad päris võimsad. Ühel päeval - miks mitte?» vastas ta heatujuliselt. 

Loe ka ralliajakirjale antud intervjuud:

Ott Tänak, millal taipasid esimest korda, et sinust võib saada elukutseline rallisõitja?

Unistasin sellest juba pärast oma esimest võistlust. Olen alati olnud võistlushimuline, kuid sain esimese maitse suhu 2010. aastal, kui sõitsime PWRC-s. Võitsime kaks, kuid samuti katkestasime kahel rallil liidrikohalt.

Millised on sinu esimesed mälestused Soome rallist?

Minu esimene Soome ralli oli 2008. aastal, kui tutvusin vaid rajaga, et saada üldisemalt WRC-st aru. Hiljem tulin siia pealtvaatajana ning nautisin rallit. Soome on kindlasti parim koht, kus WRC autosid vaadata.

Oled sa oma senise hooajaga rahul?

Üldiselt olen väga õnnelik uues tiimis. Olen meie koostööga rahul ning mulle meeldib, et tiim on aidanud mul Yarisega nii kiiresti kohaneda. Samuti on hea näha, et oleme selle autoga kiired.

Olid sa üllatunud, et saavutasid kohe hooaja alguses sedavõrd hea kiiruse?

Olin üllatunud kiiruses, mida näitasime Montes. Kui auto on hea, pole väga raske häid aegu näidata.

Mida ütled Jari-Matti Latvala keerulise hooaja kohta?

Hooaeg on tema jaoks olnud raske, kuid tema selja taga on tugev ja pikk karjäär ehk ta on sarnaste olukordadega tuttav. Olen kindel, et ta suudab oma kogemusi kasutades olukorda parandada.

Kuidas võrdleksid oma meeskonnakaaslasi Jari-Mattit ja Esapekkat?

Iseloomu mõttes on nad üsna sarnased. Jari on väga aus ja avatud inimene. Esapekka on vähemalt sama aus, kuid palju rahulikum.

Kuidas Tommi Mäkinen bossina on?

Tommil on väga palju kogemusi. Ta on näinud palju selliseid olukordi, mida meie praegu läbi elame. On tore, et ta on meie tiimipealik. Meil on väga avatud suhe ning me räägime kõigest.

Millistes teistes mootorispordi sarjades meeldiks sulle sõita või mida sa tahaksid pärast WRC karjääri teha?

Tahaksin kindlasti proovida ka teisi sarju, kuid kindlasti neljal rattal ning kruusal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles