Postimees Soomes. Tänak avaldas nipi kuumusega hakkama saamiseks

Siim Kaasik, Jyväskylä
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome MM-ralli
Soome MM-ralli Foto: TGR, Karli Saul / Scanpix

Viiekordne maailmameister Sebastien Ogier nentis pärast Soome ralli reedehommikusi katseid, et Ott Tänak on kui mees teiselt planeedilt – vaatamata kolmandale stardikohale on ta võistluste liider. 

Mads Östberg kaotab eestlasele 1,1 sekundit. Tänak nentis ise hommikut kommenteerides, et olukord on tema ja Martin Järveoja jaoks olnud väga keeruline:

«Oleme olnud päris õnnelikud, et nii varakult rajale minnes ja nõnda libedal teel sõites püsime ikkagi nõnda kõrgel kohal. See on üpris üllatav. Kindlasti on meie jaoks päev hästi alanud. Teised olid võib-olla unised ja ei kasutanud oma eelist ära. Üldiselt on läinud loogilist rada pidi.»

 Oma MM-šanssidele adrenaliinisüsti anda sooviv saarlane nentis, et midagi varuks ta ei jäta.

«Oleme andnud igal katsel endast maksimumi ja rohkemat me ei suuda. Andsin endast parima, mis oskasin. Vigu ei teinud. Häda ei ole midagi. Loodame, et pealelõuna tuleb samamoodi. »

Tänaku sõnul on peamine tagada homseks võimalikult hea (loe: puhta teega) stardikoht: «Täna peame endast parima andma ja loodetavasti oleme õhtuks tipu lähedal ja võitluses. Homme on meie jaoks peamine päev.»

 Tänaku sõnul on katsete teistel läbimistel tema töö veidi kergem. «Ma olen kuulnud, et tingimusel on paremad kui harilikult. Aga eks me vaatame. Pealegi on üks täiesti uus katse veel ees, mida pole varem sõidetud. See saab olema paras väljakutse. Aga pole mõtet kurta – peame oma töö ära tegema.»

 Temperatuur Kesk-Soomes on päevaga kerkinud peaaegu neljandasse kümnesse, ja Tänaku sõnul on tingimused võrreldavad Kreeka või Sardiinia ralliga.

«Aga pole väga hull, sest kuna kiirused on üpris suured, siis katuse õhukogujast tuleb päris palju õhk sisse, selgitas saarlane. Ehk mida kiiremini ta sõidab, seda jahedam tunne on? „Just, gaas põhja!» naeris Tänak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles