Soomes JWRC võitnud Torn: Kuldar lubas pärast viimast katset peksa anda

Siim Kaasik, Jyväskylä
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken Torn ja Kuldar Sikk.
Ken Torn ja Kuldar Sikk. Foto: Karli Saul/SCANPIX

Eesti rallipublikul oli Jyväskylä messikeskuse ümbrusesse ehitatud hoolduspargis võimalus hümni laulda kahel korral, sest JWRC sarjas võttis karjääri esimese võidu samuti saarlane Ken Torn, kellele luges kaarti kogenud Kuldar Sikk. 

24-aastne Torn suutis Soomes näidata head kiirust, edestades lõpuks rootslast Emil Bergkvisti 9,9 sekundiga. Lisaks rallivõidu eest saavatele punktidele lisanduvad JWRC klassi sõitjatele ka punktid katsevõitude eest - iga katsevõidu eest üks punkt. Torn kogus Soomes lisaks rallivõidule ka ühkesa lisapunkti katsevõitude eest, mis on suurepärane tulemus.

Ebaõnnestumisi täis hooaja taustal oli rallivõit talle väikeseks üllatuseks. «Esimest korda Soomes ja kohe nii hästi!» tunnistas ta, emotsioone pigem vaos hoides. «Kuldar lubas küll pärast viimast katset peksa anda, et ma ei karjunud nõnda, nagu tema, aga muidugi olen ma väga õnnelik.»

JWRC sarjas jääb sõita veel vaid Türgi etapp, kus punkte jagatakse topelt. Enne viimast vaatust hoiab Torn sarjas neljandat kohta, liider Bergkvistist jääb ta maha 39 punktiga. «Ralli on ettearvamatu ning kõik on kindlasti rohkem võimalik kui enne Soome rallit,» ütles Torn. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles