Pajusalu ei pruugi olümpiaturniiriks koondisse tulla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raimo Pajusalu
Raimo Pajusalu Foto: CEV

Võib juhtuda, et tänavusel võrkpalli EM-finaalturniiril kõikides mängudes algkoosseisu kuulunud ja suure koormuse saanud Eesti rahvusmeeskonna temporündaja Raimo Pajusalu ei aita koondist novembris peetaval Londoni olümpia valikturniiril.

Prantsuse klubis Rennes’i Etudiant leiba teeniv Pajusalu võttis otsustamiseks lisaaega kuu lõpuni. 30-aastane ja 201 cm pikkune sportlane pelgab, et 22.-27. novembrini peetaval turniiril mitmel järjestikusel päeval mängimine mõjub halvasti tema viimastel aastatel korduvalt häda teinud seljale. «Praegu on selg kontrolli all, kuid pidada neli-viis mängu järjest, tähendab suurt riski,» selgitas Pajusalu.

Temporündajatest kuuluvad peatreener Avo Keele valikusse Ardo Kreek, Janis Sirelpuu, Tamar Nassar ja põlve raviv Meelis Kivisild. 14. novembril algavasse treeninglaagrisse saavad kutse neist neli.

Lubaduse koondist aidata andis Pajusalu klubikaaslane Keith Pupart. Nurgaründajatest kuuluvad kandidaatide ringi veel uut klubi otsiv, kuid Pärnu VK treeningutel end vormis hoidev Jaanus Nõmmsalu ning Tallinna Selverisse kuuluvad Kristjan Õuekallas ja Martti Rosenblatt.

Itaalia esiliiga meeskonna Milano CheBanca nurgaründaja Eerik Jagoga Keel ei arvesta. «Ma pole temaga ühenduses olnud, kuid meedias kirjutatu põhjal keskendub Jago oma jala ravimisele. Tagantjärele tarkusena tunnistan, et Jago valimine EMil osalevasse koondisse polnud kõige õigem valik. Pettusin tema panuses,» tunnistas Keel.

Lahtine on samas sarjas osaleva Loreto Energy Resourcesiga lepingut omava Kardo Kõresaare tulek. Nurgaründaja taastub septembri lõpus saadud hüppeliigese vigastusest, olukorra teeb keerulisemaks tõsiasi, et saapamaa liigas ei tehta OM-mängude ajaks pausi. «Paljusin Kõresaarel peatreeneriga teatud asjadest rääkida. Vaatame, mis tulemuse kõnelused annavad ja kuidas ta jalg paraneb,» ütles Keel.

Sidemängijatest on kindel esinumber Kert Toobal. Kas teiseks numbriks saab tema põlveoperatsioonist taastuv vend Andres Toobal või Keele poeg Martti Keel, selgub mõne aja pärast. «Tahan enne otsuse langetamist Andres Toobalit ja Martti Keelt mängimas näha. Kes parem välja näeb, selle ma meekonda ka kutsun,» lubas Avo Keel.

Esiliberoks saab ilmselt olema Asko Esna, Keel ei osanud öelda, kas teise libero rolli hakkab täitma tippspordist loobumisest teatanud, kuid esiliigas osaleva Selveri duubliga harjutav Sten Esna või Rait Rikberg. «Ütlesin Sten Esnale, et ta võib tulla Selveri põhimeeskonna trenni, kuid ta pole seda võimalust veel kasutanud,» märkis Keel.

Kõige muretum on seis diagonaalründajatega, sest Oliver Venno ja Argo Meresaar on täis tahtmist koondist aidata.

Popradis peetaval jõuproovil on meeskonnad jagatud kahte alagruppi. Eesti vastasteks on Türgi ja Montenegro, teise seltskonna moodustavad võõrustaja Slovakkia, Hispaania ja Austria. Iga grupi kaks paremat pääsevad poolfinaali, järgmisele etapile saab pääsme vaid turniiri võitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles