Uibo konkurent 9000 punkti ületamisest: mõtlen sellele, aga see pole prioriteet

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maicel Uibo ja Kevin Mayer viimast ala sooritamas.
Maicel Uibo ja Kevin Mayer viimast ala sooritamas. Foto: Phil Noble / REUTERS

Ashton Eatoni sportlaskarjääri lõpetamise järel maailma parimaks kümnevõistlejaks kerkinud Kevin Mayer on Berliini EMi eel lootusrikas. Ta ei salga, et on elu parimas vormis, ent Euroopa kergejõustikuliidu poolt esitatud küsimus «Kui võimalik on 9000 punkti täitmine?» pani teda veidi aru pidama.

«Mõtlen sellele, aga see pole prioriteet. Minu eesmärk on eelkõige võita EM-kuld. Mulle meeldib võistelda, aga ma ei taha keskenduda vaid sellele, et pean kindla punktisumma tegema. Arvan, et minus on piisavalt potentsiaali, aga ma ei taha olla kutt, kes lubab, et teeb midagi. Tahan, et 9000 punkti piiri ületamine oleks üllatus!»

Mayeri isiklik rekord on Rio olümpiamängudel püstitatud 8834 punkti. Prantslane on tänavu võistelnud vaid üksikaladel, Ratingeni kümnevõistlusel tegi ta kaasa vaid kuuel alal. 100 meetri jooksus viis ta isikliku rekordi 10,66ni ja kettaheites 52.38ni. Halvad polnud tulemused ka kuulitõukes (15.86), 400 meetri jooksus (48,26) ja 110 meetri tõkkejooksus (13,78). Vaid teivashüppes andis Mayer võrreldes paremate võistlustega üle poolesaja punkti ära (5.20).

30. juunil Pariisis peetud kolmevõistlusel püstitas ta 110 meetri tõkkejooksus isikliku rekordi juba 13,71-ga, hüppas kaugust 7.62 ja tõukas kuuli 16.51.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles