Kiirusautomudelite EMilt Saksamaalt eestlastele medalisadu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülo Liimask
Ülo Liimask Foto: Erakogu

Saksamaal Hannoveris sõidetakse täna kiirusautomudelite Euroopa meistrivõistluste otsustavad sõidud. Väiksemates klassides on selgunud juba medalivõitjad ja võib öelda, et eestlased pidasid pingele lõpuni vastu.

Klassis 1 olid suured lootused võtta kaks medalit ja sellega tuldi ka toime. Rain Teder säilitas oma teise positsiooni ja sihikindel töö sai tasutud hõbemedaliga. Lembit Vaher toob sellest klassist koju pronksmedali. Eestlaste head taset kinnitas kolmaski koht esikümnes - Sven Aadla oli üheksas.

Klassis 2 üritas Lembit Vaher viimase võimaluseni kimbutada rootslasest liidrit, seekord risk ennast ei õigustanud, mööda lipsas veel ka  ungarlane ja nii täienes teeneka mehe medalikollektsioon veel ühe pronksiga. Andre Luman lõpetas üheksanda kohaga.

Klassis 3B valmistas toreda üllatuse vanameister Ülo Liimask, kes vormistas teise vooru õnnestunud katsega eestlastele juba neljanda medali, mis sedakorda oli hõbedane.

Hilisõhtul selgub paremusjärjestus kahes suuremas ja kõige kiiremas klassis, kus kiirused on juba üle 300 km/h ja sealgi on meie koondisel omad lootused. Kahe katse järel on Tõnu Sepp mõlemas klassis teisel kohal, lisaks on medalikonkurentsis ka Tiit Luman. Mõlemas klassis on esikümne positsioon veel Ando Rohtmetsal ja Priit Hoyeril.

Kõik saab selgeks pärast otsustavat kolmandat sõiduvooru. Eesti koondisel on endiselt sihikul Rahvuste karikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles