Vägev jooks: Kivistik uuendas EMil pea pool sajandit püsinud Eesti rekordit (1)

Merili Luuk, Berliin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Berliinis peetaval kergejõustiku EMil uuendas Kaur Kivistik 3000 meetri takistusjooksus Eesti rekordit, mis kuulus alates 1971. aastast Ilmar Ruusile. Uued rekordnumbrid on 8.28,84.

See tulemus andis Kivistikule ühtlasi eeljooksus viienda koha ja pääsme EM-finaali. 

«Ei saanudki nagu aeglasemalt joosta,» muigas Kivistik ning tõdes, et oli enne võistlust enesekindel. «Ma pole enam 20-aastane poisike, kes kogemusi hangib. Asjata ma siia ei tulnud. Rekordi üle on kindlasti hea meel. Esimest korda tulin EMile 2012. aastal, juba siis räägiti, et teen rekordi ära. Aga nüüd on juba 2018. Täna olid selles mõttes asjad omal kohal.»

Kivistikul oli ka taktika valmis: hoida ennast prantslase Mahiedine Mekhissi-Benabbadi selja taga. «Tead neid mehi nii hästi, et juba enne jooksu on teada, kuidas keegi jookseb. Eesmärk oli edasi saada ning õnnestus tal sabas püsida.»

Finaal peetakse neljapäeva õhtul kell 22.20. «Praegu on enesetunne isegi hea. Aga õnneks on finaalini üle 48 tunni aega, kindlasti tuleb puhata ja mõelda taktika läbi.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles