Lindpere: koondise esindamisest loobumine oli minu otsus

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joel Lindpere on USA liigas väga hinnatud mängija
Joel Lindpere on USA liigas väga hinnatud mängija Foto: SCANPIX

New York Red Bullsi jalgpallimeeskonna ridadesse kuuluv Joel Lindpere avaldas, et Eesti koondise esindamisest loobumine oli puhtalt tema otsus.

Big Apple Soccer kirjutab, et väidetavalt avaldati Lindperele survet, et ta ei ühineks Eesti koondisega ning jääks hoopis klubi juurde. Mängija ei soovinud siiski seda väidet täpsustada ning soovis keskenduda eelkõige USA liiga põhihooaja viimasele mängule.

«See oli minu otsus. Võtan nendes küsimustes vastutuse endale,» sõnas Lindpere koondise kohta.

Lindpere on sel hooajal löönud Red Bullsi eest seitse väravat ja andnud kaaslastele seitse resultatiivset söötu. Lisaks on ta alustanud algkoosseisus kõikides Red Bullsi 33 liigamängus.

Intervjuu käigus tõusis mitmel korral esile Lindpere ja koondise teema ning igal korral teatas eestlane, et ta ei soovi tulevikku arutada.

«Ma tõesti ei soovi sellest rääkida, kuna meil on neljapäeval mäng. Tahan keskenduda ainult sellele kohtumisele,» vastas Lindpere.

Eesti kohtub teatavasti EMi play-off’is Iirimaaga ning kohtumised on kavas 11. ja 15. novembril. Mõlemad päevad on Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu FIFA ametlikud mängupäevad ning sel ajal ei peeta ka USA liiga play-off’i kohtumisi.

«Ma tõesti ei taha nendest asjadest rääkida,» jätkas Lindpere. «Tahan tõsiselt keskenduda järgnevaks kohtumiseks. Mind tõesti ei huvita, mis tulevikus saama hakkab. Kõige tähtsam on neljapäevane mäng ning see, kas me jõuame play-off’i või mitte.»

Samas tunnistas poolkaitsja, et ta on oma kaasmaalaste saavutuse üle uhke. «Olen nende üle uhke. Elu peab edasi minema. Tahan rääkida vaid eelseisvast kohtumisest ja see on ka kõik,» lisas ta.

Kui Lindpere on Red Bullsi ridades mängimas teist hooaega, siis kas poolkaitsja sooviks ka järgmise aasta New Yorgis veeta? «Pärast hooaja lõppu vaatan ma tuleviku suunas. Pole mõtet rääkida millestki muust, kui hooaeg on alles pooleli,» sõnas Lindpere.

Red Bulls peab põhihooaja viimase kohtumise neljapäeval koduväljakul Philadelphia Unioni vastu. Hetkel hoiab New Yorgi klubi 43 punktiga viimast play-off’i viivat kohta. Lisaks Red Bullsile on võimalus säilinud veel Portland Timbersil ja Chicagi Fire’il, kes on kogunud vastavalt 41 ja 40 silma.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles