MM-etapil WRC masinasse istuv Tänak: ma ei saa minna ründama

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Ray Põder

Pühapäeva õhtul viskas Eesti praegune parim rallimees Ott Tänak võistluskombinesooni seljast – Hispaania MM-ralliga sai SWRC hooaeg tema jaoks lõpu. Paraku ei saa ta veel puhkusele mõelda, eile ajas ta selga remondimehe tunked ja alustas oma ralliauto ümberehitamist.


«Karl Kruuda sõidab sellega Walesi rallil, seepärast tuleb masin asfaldiseadistusest kruusateede jaoks sobivaks ehitada,» rääkis Tänak. «Rentisime siin Hispaanias paariks päevaks garaaži. Kolmapäevaks peaks kõik valmis olema.»

Tänakul endal on Walesi rallil hoopis suuremad plaanid kui tänavu harjumuspäraseks saanud Ford Fiesta S-2000 ­autoga kihutamine. Kokkulepe Fordi tehasetiimi pealiku Malcolm Wilsoniga seab ta selle võistluse ajaks WRC-auto rooli. Sisuliselt tähendab see astumist uude maailma.

Novembri teisel nädalal sõidetava Walesi ralli eel saab Tänak korra ka Ford Fiesta WRCd testida ja enda jaoks sobilikuks seadistada. Tegelikult pole see auto 24-aastase rallimehe jaoks päris tundmatu. Tänavu on ta Fordi WRCd paar korda testinud, kuid need sõidud peeti asfaldil, kruusateel pole ta sellise masinaga kihutanud

Tänaku jaoks muudab ülemineku kergemaks seegi, et Fordi Super-2000 ja WRC-autod on mõlemad ehitatud Fiesta baasil. Seega on eestlane juba harjunud selles istuma. «Väga suurt vahet pole, mootor on teistsugune ja turbo on ka juures,» märkis ta.

Super-2000 autoga sõites tõestas Tänak end väga kiire rallimehena, kes suutis korduvalt kiiluda end WRCga kihutanud meeste vahele. See võiks ju eeldada, et ise samasugust tehnikat kasutades ei tohiks esikuuikusse jõudmises olla midagi üleloomulikku. Rallimees ise jäi aga eesmärkidest rääkides tagasihoidlikuks.

«Ma ei sea endale mingeid eesmärke. Läheme lihtsalt starti ja vaatame, kuidas sellise autoga sõitmine õnnestub,» rääkis ta. «Mõtlemine peab olema teistsugune kui Super-2000 autoga sõites. Ma ei saa minna kedagi ründama.»

Wilson rääkis pühapäeval rahvusvahelisse rallimeediasse ilmunud uudistes, et Walesi ralli on Tänaku jaoks hea ettevalmistus tulevaks hooajaks. Fordi tiimi boss andis mõista, et tuleval aastal ootab eestlast just WRC-sari.

Rallimaailmas pole aga enne lepingute allkirjastamist kombeks spekulatsioone kommenteerida, seepärast jäi ka Tänak tulevikust rääkides napisõnaliseks. «Ma ei tea järgmisest hooajast veel midagi. Praegu on minu asi minna ja sõita Walesi rallil WRC-autoga,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles