Tüli läbi? Juhkami loodab koondisse naasta

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Juhkami
Martti Juhkami Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti võrkpallikoondise pikaaegne nurgaründaja Martti Juhkami ei välista järgmisel suvel rahvusmeeskonna ridadesse naasmist.

30-aastane Juhkami pole koondist esindanud pärast 2015. aastat. Kui 2016. ja 2017. aastal loobus rakverelane ise, viidates tervisemuredele, siis tänavu kevadel talle enam Gheorghe Cretu kutset ei laekunud.

Võrkpalliringkondades arutleti juba mullu, mis olnuks, kui Juhkami mänginuks eelmisel suvel rahvusmeeskonna eest. Koondisel jäi mäletatavasti ülivähe puudu ajaloolisest pääsust MM-finaalturniirile ning ka EM-il polnud alagrupist edasipääs kaugemal kui üks geimivõit. Nurgaründaja roll on meeskonnas teatavasti väga suur - tema peab ainsana nii servi vastu võtma, ründama kui ka blokeerima - ja mehe juuresolek toonuks võistkonda kahtlemata kvaliteeti juurde.

Nüüd on aga tüli Cretuga - kui seda siiski tagantjärele tüliks nimetada saab - lahenenud. 

«Suhtlesime Cretuga omavahel suvel ja mingit intriigi pole. Põhjus, miks ma tänavu koondisekutset ei saanud, on mulle tänaseni selgusetu, aga mul pole sellega probleemi. Sain tegeleda muude asjadega,» sõnas Juhkami Võrkpall24-le. 

Juhkami on lisatud tänaseks Eesti koondise suurde EM-valiksarja nimekirja, mis tähendab, et teda saaks mõlema osapoole soovi korral igal hetkel meeskonda kaasata. 

«Kui peatreener leiab, et ma olen meeskonnale vajalik, ja tervis on korras, saaksin järgmisel suvel liituda,» ütles Juhkami. 

Loe artikli täisteksti Võrkpall24 portaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles