PM Saksamaal. Lappi loodab pühapäeval eestlaste toetusele

Karl Mihkel Eller, Bostalsee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa ralli
Saksamaa ralli Foto: TGR

Ott Tänaku tiimikaaslane Esapekka Lappi hoiab Saksamaa rallil viiendat kohta. Lähimale konkurendile Thierry Neuville'ile kaotab soomlane 6,3 sekundiga ent just tema alistamine teeks rõõmsaks Tänaku poolehoidjate meele. 

Nimelt on kaalul siiski MM-tiitel ning iga Neuville'i käest napsatud punkt oleks eestlasele kulla hinnaga. Lappi on päri. 

«Kindlasti on mul kõiki toetajaid vaja. Ma isegi ei mõelnud selle peale, aga see tuleks Otile kasuks küll,» muigas ta südamest.

Millise taktikaga Lappi või Toyota homsele päevale vastu lähevad? «Üritan oma sõidule keskenduda, ma ei ürita suuri riske võtta. Ega ka taktikale keskenduda.»

Toyota edu kindlustab ka teine soomlane Jari-Matti Latvala, kes kaotab teist kohta hoidvale Dani Sordole kõigest 0,8 sekundiga. 

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala Foto: TGR, Red Bull Content Pool, AFP

«Homne esimene katse on segu veiniistandustest ning külateedest. Meie oleme külateedel paremad, Dani jälle vastupidi. Arvan, et meie šansid on 50:50. Kui tahad teist kohta saada, tuleb gaasi vajutada!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles